Ivan Ilić proslavlja gol (©Reuters)
Ivan Ilić proslavlja gol (©Reuters)

Trener ga zove Dete, a Ivan Ilić igra kao profesor

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 12:38

Hvalospevi u Gazeti, porede ga sa Piksijem

Kada je vezni red u pitanju, novi selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ne mora da brine. U Piksijevom nekadašnjem klubu Veroni igra mladi fudbaler koji ga je u svojoj prvoj sezoni u Seriji A – nadmašio.

Ne kažemo to mi, to piše današnja Gazeta delo Sport. Tekst je posvećen Ivanu Iliću, momku od 20 godina, pozajmljenom od Mančester sitija, koji je prva perla Verone u poslednjih nekoliko utakmica. Kako vreme promiče i mečevi se ređaju, Ilić je sve bolji, sve konkretniji, drčniji na terenu. I opasniji po gol protivnika.

Izabrane vesti

Pored toga što su obojica igrali u Crvenoj zvezdi, pa u Veroni, Ilića i legendarnog Piksija veže i mesto rođenja – Niš. Vidi Gazeta u tome neku simboliku. Ali, isto tako konstatuje: Stojković je bio učitelj, a Ivan je učenik. I učenik je u prvoj sezoni na Čizmi, do sada, postigao tri gola, a učitelj – dva.

Poslednji je vezista Verone postigao u poslednjem kolu u gostima protiv Đenove (2:2). Nesrećno su žuto-plavi ostali bez celog plena, domaćina je spasao Badelj golom u 90. minutu. Opet, dobro stoji tim iz grada ljubavi na tabeli Serije A, drži deveto mesto posle 23 kola.

Kec na Juventus - 1,22

Kažu Italijani da je i po tome Ilić bolji od Piksija. Verona je sa Stojkovićem nenadano grcala u borbi za opstanak.

Došao je Ivan u Italiju da stiče iskustvo na velikoj sceni, pred eventualni povratak u Mančester siti. I igra sjajno. Trener Ivan Jurić mu ne dozvoljava da poleti, zove ga i dalje Dete, a on igra kao Profesor, podvlači Gazeta.

Šta donosi leto, to u ovom momentu niko ne zna. Verona ima opciju da otkupi Ivana Ilića od Mančester sitija, ali suma nije mala za klub skromnih mogućnosti – 12.500.000 evra. S tim što bi Građani zadržali opciju da mogu da ga reotkupe za duplo veći novac.

Ivanovo je, pak, samo da igra. Do sada 18 nastupa u Seriji A. Na osam poslednjih utakmica bio je najmanje poluvreme na terenu. Reprezentacija Srbije na novom početku, sa novim selektorom, dobija novu opciju u sredini terena...


tagovi

Dragan Stojković PiksiSerija AVeronaIvan Ilićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara