Rafael Viki (©Starsport)
Rafael Viki (©Starsport)

Trener Jang Bojsa Rafael Viki: Zvezda će da napadne, a opasna je napred; Ne moramo ništa, ali možemo mnogo

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 14:11

“Utakmica u Beogradu nam daje samopouzdanje, videli smo da smo jednaki”, kaže trener Rafael Viki

Biti ili ne biti evropski tim i na proleće. Kako za Crvenu zvezdu, tako i za Jang Bojs. Mančester Siti i Lajpcig su ipak druga dimenzija. Sudar švajcarskog i srpskog šampiona zato će odlučiti ko će sa trećeg mesta na proleće u Evropu.

Pritisak? Trener Jang Bojsa Rafael Viki kaže da toga nema u njegovoj glavi.

Izabrane vesti

Ne osećam nikakav pritisak. Nikada ne prilazim utakmicama sa idejom da nešto moramo, već sa idejom da smo sposobni da to i uradimo. A, pobedom možemo da napravimo nešto veliko. Tako da pritisak nije ništa veći nego na ostalim utakmicama. Samo treba da namestimo glavu tako da verujemo da možemo”, kaže Viki na konferenciji za novinare pred okršaj petog kola Grupe G Lige šampiona.

Hrabri ga i prvi meč u Beogradu, završen rezultatom 2:2, tek nakon što je Osman Bukari pogodio za izjednačenje u 88. minutu.

Ta utakmica nam daje samopouzdanje. Videli smo da smo jednaki. Stvorili smo nekoliko zaista dobrih šansi. U taj meč smo ušli sa svešću da možemo da uradimo nešto veliko. Ovo sada je sjajna prilika za nas da i dogodine igramo međunarodni fudbal. Ali znamo da je protivnik jak tim, sa mnogo potencijala u napadu”.

Žali li i dalje zbog tog Bukarijevog gola?

Ne razmišljam više o rezultatu iz Beograda. Naravno, raspoloženje posle utakmice nije bilo dobro, bili smo razočarani, jer dugo smo vodili i na kraju uzeli samo bod”.

Istina, Zvezda je prva povela, Jang Bojs izjednačio preko Filipa Ugrinića, a okrenuo pogotkom Sedrika Itena sa penala. Itena sada neće biti u timu.

Neće trenirati sa nama nekoliko nedelja. Očekujemo da se vrati u januaru”.

Kakvu dakle utakmicu očekuje?

Uvek je teško pričati o protivniku, jer ne znamo šta njihov trener sprema i kako će oni igrati. Ali i jedni i drugi znamo kakav je ulog i šta možemo da ostvarimo pobedu. Ne očekujem da će da čekaju. Krenuće oni u napad. Ali koncentrišemo se na nas”.

Povoljna stvar za Zvezdu je ta što trenutno ima gol razliku bolju od Jang Bojsa. Za dva gola. S tim da u poslednjem kolu dočekuje Mančester Siti. Jang Bojs ide na noge Lajpcigu. Pitanje je: šta ako rezultat na sutrašnjem meču bude nerešen pred sam finiš meča? Čuvati i toliko u poslednjim minutima? Ili krenuti po ceo plen?

Zavisiće od utakmice. Da li dominiramo ili ne, da li smo blizu gola ili daleko od njega. Ako bude teško, nekad možeš da kažeš: ‘Uzećemo ovaj bod za sada’… Ali, znamo šta znači pobeda, a šta remi”.

Jang Bojs je inače u poslednjem kolu prvenstva Švajcarske izgubio od Ciriha, koliki je to problem? “Niko ne voli da gubi. Svi smo bili frustrirani i razočarani, nikad nije dobar trenutak da izgubiš. Nijedan trener neće rei: Dobro je što smo izgubili dva dana pre Lige šampiona. Postoje razlozi i zašto se protiv Ciriha stvari nisu odvijale kako smo zamislili. Razgovorali smo o tome i znamo šta treba da radimo drugačije. Okrećemo novi list i fokusiramo se na narednu utakmicu. Nadam se da ovaj poraz neće uticati na sledeći meč. Sve one stvari koje su nam do sada donosile prevagu treba sutra da prikažemo na terenu. I nikako ne smemo da razmišljamo o tome šta je bilo loše za vikend”, kaže Viki.

Levi bek Loris Benito slično razmišlja.

Takve utakmice odmah treba procesuirati. Ona je završena. Znamo šta moramo da uradimo bolje i fokusiramo se na Zvezdu”.

Ipak, malo je vremena prošlo?

Navikli smo na ‘engleske nedelje’. A i zabavnije je igrati nego trenirati”, završava Benito.


tagovi

Jang BojsFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara