Kristijan Bergodi, trener Sepsija (©Reuters)
Kristijan Bergodi, trener Sepsija (©Reuters)

Treneru Rapida se drma klupa, Sepsi hvata poslednji voz za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 12:39

Rumunska Liga 1: Tim iz Bukurešta nije pobedio u 2022. godini, pa bi za Mihaija Josifa ovaj meč mogao da bude poslednji za kormilom nekadašnjeg šampiona. Meč se ne igra u prestonici nego na neutralnom terenu u Mioveniju

Pet kola je ostalo do kraja prvog dela šampionata u rumunskoj Ligi 1. Kluž i FCSB će se boriti za titulu u plej-ofu, Voluntari i Botošani su blizu mestima koja vode u borbu za Evropu, dok će neizvesno biti za još dva u doigravanju.

Rapid i Sepsi danas (18.55) igraju prvi meč 26. kola elitnog šampionata naših istočnih suseda. Nekadašnji šampion Rumunije je veći deo prvenstva bio u vrhu, a sada je na sedmoj poziciji, prvoj ispod crte za plej-of. Rapid je bez trijumfa u 2022. godini, sa tri vezana nerešena ishoda. Meč se neće igrati u Bukureštu nego u Mioveniju zbog kazne od strane Disciplinske komisije.

Izabrane vesti

Treneru tima iz prestonice Mihaiju Josifu se drma klupa. Rumunski mediji najavljuju da bi mogao da dobije otkaz ako danas ne dobije Sepsi.

Ekipa iz Svetog Đorđa prethodnih godina je bila u vrhu, igrala je i finala Kupa Rumunije, ali ove sezone slabe partije, tek deveta pozicija. Sepsi ima šest bodova manje od Farula iz Konstance koji je na šestoj mestu, pa hvata poslednji voz za mesto u bici za šampiona.

18.55: (3,60) Rapid B. (3,00) Sepsi (2,25)

Sepsi je tokom šampionata promenio trenera. Umesto Lea Gorzavua na kormilo je došao italijanski stručnjak Kristijano Bergodi. On dugo radi u Rumuniji, vodio je pre dve sezone i Univerzitateu iz Krajove do druge pozicije u Ligi 1.


tagovi

Liga 1Rumunija liga 1SepsiRapid BukureštRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara