Spisak Engleske za EURO
Spisak Engleske za EURO

Tresla se gora, rodio se spisak Engleske: TAA ipak ide na EURO, Sautgejtove slatke muke

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.06.21. | 18:08

Otpali Lingard, Remzdejl, Vord Prauz...

Najavljivao se pompezno dan kada će Geret Sautgejt da objavi spisak Engleske za EURO i pisalo o tome ko će otpasti, a na kraju možemo slobodno da upotrebimo onu staru - tresla se gora, rodio se miš!

Sautgejt je presekao, ali apsolutno nikakvih iznenađenja nema. Najvažnije od svega je vest da je Trent Aleksander Arnold ipak prošao poslednji filter i biće deo takmičarskog tima za Prvenstvo Evrope. Danima unazad su ostrvski mediji zatrpavali javnost vestima i saznanjima da TAA neće proći i da će se Sautgejt posle njegove loše sezone okrenuti drugim rešenjima, ali on je tu s tim što će verovatno pouzdani Kajl Voker biti prvi izbor na desnom odbrambenom boku ako ostane veran sistemu 4-3-3. Zanimljivo, Sautgejt se odlučio da na prvenstvo povede čak šestoricu bekova, uz četvoricu štopera, što daje mogućnost da koristi i formaciju 3-4-2-1 koju je često upotrebljavao u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Za ostrvsku štampu najveći fokus pored statusa TAA je i na pozivima za Harija Megvajera i Džordana Hendersona pošto su se obojica mučili sa povredama u poslednje vreme. Očekuje se ipak da će obojica biti spremni za početak Evropskog prvenstva i 13. jun kada će se Engleska sastati sa Hrvatskom.

“Kroz poslednjih nekoliko sedmica prošli smo kroz ozbiljan proces i osetili smo da nam je potrebno još malo vremena kako bismo pronašli konačno rešenje. Bilo je dosta neizvesnosti zbog povreda, da li će pojedini igrači biti spremni za početak turnira, ali u poslednjih sedam dana stvari su postale mnogo jasnije“, objasnio je Sautgejt odluku da prvo objavi spisak od 33 igrača, te da sačeka poslednji dan da iznese konačnu listu putnika:

“Video sam neke igrače na treninzima, jednog ili dvojicu koji nisu mogli da rade. Ali mogu slobodno da kažem da su poslednja dva dana bila odlična. Pristup svih igrača treninzima bio je odličan. Napravila se odlična atmosfera, sada nas čekaju dve prijateljske utakmice kada ćemo znati na koga i koliko možemo da računamo“.


13. jun, 15.00: (1,83) Engleska (3,45) Hrvatska (4,60)

Bez ikakve dileme šef stručnog štaba Engleske biće na najslađim mukama kako da sastavi idealnih jedanaest s obzirom na širinu koju poseduje. Na svakoj poziciji bar po dvojica kvalitetnih igrača, mnogo fudbalera svetske klase i biće zaista interesantno videti ko će zauzeti mesto u startnoj postavi.

“Najkompleksnija stvar je kada razmišljate o tome da li treba da rizikujete sa igračima poput Megvajera ili Hendersona zbog njihovih povreda, jer bi u normalnim uslovima sigurno igrali. Imaju veliko iskustvo, zbog čega je njihova vrednost velika, znamo kako da ih iskoristimo i zbog toga smo se odlučili da idu s nama, pogotovo sada kada je konačni spisak produžen na 26 imena“.

Što se tiče igrača koji su otpali, listu sa šest imena predvodi Džesi Lingard. Polusezona iz snova u Vest Hemu nije bila dovoljna da se Lingard nađe na konačnom spisku uprkos euforiji koja je nastala oko njega. Uz Lingarda očekivano je precrtan golman Šefild Junajteda Aron Remzdejl pošto je ispred njega priliku dobio debitant Sem Džonston iz VBA. U odbrani su izostavljeni Ben Godfri iz Evertona i Ben Vajt iz Brajtona, mada je njima samo svrstavanje na širi spisak bilo kao nagrada za solidne igre u sezoni za nama. U veznom redu uz Lingarda nema ni Džejms Vord Prauza iako se negde očekivalo da će možda proći, ali konkurencija je ipak prevelika. Nema ni Mejsona Grinvuda i Olija Votkinsa iz Mančester junajteda, odnosno Aston Vile.f

Sve je to bilo potpuno očekivano s obzirom na kvalitet koji Engleska ima. Poslednjih godina možda i najjači sastav selekcije Tri lava. Zanimljivo, Sautgejt je potvrdio da će svi osim Grinvuda koji je povređen biti na raspolaganju za pripremne susrete protiv Austrije u sredu i Rumunije u nedelju.

“Svaka selekcija ima talentovane igrače, a verovatno najteža stvar je da izostavite one koji su bili deo tima u prethodnim utakmicama, koji su veliki profesionalci i znam da su razočarani što nisu prošli, što neće ići na veliki turnir u ovom trenutku. Imamo dve pripremne utakmice i oni će biti na raspolaganju, čak iako nisu u ovom trenutku deo tima koji će ići na EURO“.

SPISAK ENGLESKE

GOLMANI: Din Henderson (Mančester junajted), Sem Džonston (VBA), Džordan Pikford (Everton).

ODBRANA: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Ben Čilvel (Čelsi), Konor Koudi (Vulverhempton), Ris Džejms (Čelsi), Hari Megvajer (Mančester junajted), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Kiran Tripijer (Atletiko Madrid), Kajl Voker (Mančester Siti).

VEZNI RED: Džad Belingem (Dortmund), Džordan Henderson (Liverpul), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Aston Vila), Bukajo Saka (Arsenal).

NAPAD: Dominik Kalvert Luin (Everton), Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejdon Sančo (Dortmund), Rahim Sterling (Mančester Siti).


tagovi

reprezentacija EngleskeGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara