Malme FC (©Reuters)
Malme FC (©Reuters)

Tri decenije Malme priželjkuje kup, ima ga u rukama, a onda razočara za 10 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 21:51

Minuti su delili nebeskoplave od 15. naslova pobednika kupa Švedske

Malme je gubitnik večeri. Iako su nebeskoplavi vodili protiv Geteborga u finalu kupa od 40. do 86. minuta pogotkom Ole Tojvonena, trofej za 2020. godinu nije otišao u njihove vitrine. Uprkos tome što se finale igralo na stadionu Gamla Ulevi u Geteborgu, ekipa Jon Dala Tomasona je u duel ušla kao izraziti favorit, praćena odličnom formomom i serijom od četiri pobede. Rival je imao potpuno suprotan momentum, četiri vezana remija i poraz pre toga. Mirisalo je na prvi trofej Malmea u kupu posle 31 godine, naročito nakon što je Tojvonen sačeko loptu na volej na ivici peterca pogodivši za 1:0.

Delovalo je da je Malme slomio i razoružao rivala koji ga je pobedio samo jednom u poslednjih 16 međusobnih okršaja. Do večeras. U 86. minutu igrači Geteborga organizovali su kontranapad koji je u gol pretvorio Patrik Karlson pronašavši put lopti do male mreže. To je bilo dovoljno za produžetke, gde je odbrana ekipe sa stadiona Elada i konačno pala ispit. Četiri minuta po startu prvog produžetka, defanzivna linija Malmea delovala je toliko smušeno, haotično i nesnađeno, dozvolivši protivniku da praktično unese loptu u gol. Posle tog gola nije bilo povratka, pa će nebeskoplavi za 15. trofej u kupu, prvi posle više od tri decenije morati da se strpe bar još godinu dana.

Izabrane vesti

Malme sada mora da usmeri misli na prvenstvo koje nije osvojio od 2017. godine, mada mu ide dobro pošto posle 11 odigranih rundi kaska samo dva boda za liderom Norčepingom. Geteborga može da uživa u pobedi koja je na kraju još slađa kada se uzme u obzir ponor iz kojeg su uspeli da se izvuku. Treba napomenuti i da mu je ovo bio osmi trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa čime se izjednačio sa AIK-om na drugoj poziciji večne liste.


 

 

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara