(©fifa)
(©fifa)

Tri majstorije ostale u konkurenciji za „Puškaša“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 18:35

Bomba Ensisa, neverovatne makazice Madruge i rabona Santosa

Konkurencija za renomiranu nagradu „Puškaš“, koja se dodeljuje za najlepši gol godine svedena je na trojicu fudbalera.

Tri gola, tri majstorije, potpuno različite jedna od druge. I što je najpoštenije, ceni se lepota gola, pa nagradu ponekad odnesu i ljudi koji su malo poznati širokoj fudbalskoj sceni. Tako je lani laureat bio Marsin Oleksi, poljski igrač sa amputiranom nogom.

Izabrane vesti

Uglavnom, ove godine su u igri za nagradu ostali Hulio Ensiso iz Brajtona, Nuno Santos iz Sportinga i Giljerme Madruga iz Botafoga.

Ensiso je „bombom“ ili možda je bolje reći „strelom“ krunisao dugačku akciju Brajtona na utakmici protiv Mančester sitija. Trajao je i trajao napad Galebova, da bi Kolumbijac zategao praćku sa 25 metara – neodbranjivo.

Gol koji je postigao Giljerme Madruga iz Botafoga je zaista raritet. Čovek je uhvatio makazice na 20 metara od gola Novoorizontinja. Mnogi odakle ne bi oprobali ni „regularni“ udarac, ali je Madrugi sinuo momenat genijalnosti, a uz to je bio precizan kao da je rukom gađao.

Na koncu, Nuno Santos iz Sportinga i njegova rabona protiv Boaviste. Umalo se sudario sa saigračem, ali se u sekundi majstorski snašao i zatresao mrežu protivnika.



 


tagovi

Nuno SantosHulio EnsisoPuškaš nagrada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara