Detalj sa stadiona Montilivi (© AFP)
Detalj sa stadiona Montilivi (© AFP)

Tri meča pauze za najgrublji start u Primeri u poslednjih pet godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 18:38

Naćo propušta El Klasiko

Bio je to meč za prvo mesto, Đirona je promovisala atraktivan fudbal, Real sposobnost da se vraća iz minusa, ispostavilo se da je madridski velikan dobio meč na Montiliviju (3:0) i izbio na lidersku poziciju, ali će se derbi osmog kola Primere pamtiti i po oštrom startu Naća Fernandesa nad Portuom u završnici utakmice.

Bio je to brutalan udarac defanzivca Reala na nogu krila katalonskog sastava, sudija ga je odmah isključio, danima su se vodile polemike u španskoj javnosti kako bi trebalo da bude sankcionisan iskusni štoper – povremeno bek – da bi presuda stigla nekoliko sati pre duela ekipe Karla Ančelotija u drugom kolu Lige šampiona u Napulju.

Izabrane vesti

Disciplinska komisija FS Španije kaznila je Naća tri meča zabrane igranja, potkrepivši odluku opasnom igrom, što znači da će Fernandes biti van konkurencije za subotnji duel sa Osasunom, dok po okončanju reprezentativne pauze Real čekaju dva zahtevna gostovanja, Sevilji, pa Barseloni, samim tim neće ga biti na terenu ni u Andaluziji, ni u prvom El Klasiku sezone.

Čini se da je odluka opravdana, čak da je mogla da bude i žešća sankcija, jer...

Ono što je Naćo uradio protiv Đirone je start za zatvor. Onakvim potezima nema mesta u fudbalu. Bio je to najteži faul u poslednjih pet sezona u Primeri“, smatra Ituralde Gonsales, nekadašnji arbitar na terenima Primere.

Što se tiče Reala, zbog iskljčenja Naća Fernandesa je sankcionisan 1.050 evra, dok će štoper morati da plati 600 evra.



tagovi

Naćo FernandezReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara