Mihajlo Ilić protiv Uroš Kabić iz Vojvodine (© Star sport)
Mihajlo Ilić protiv Uroš Kabić iz Vojvodine (© Star sport)

Tri Partizanova bisera svetlucaju na Kipru

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 08:39

Jedan je već debitovao za prvi tim

Velikog broja novajlija biti neće, sveže krvi hoće. Najavili su iz Partizana da ih ne zanima da previše tumbaju ekipu sa statusom jesenjeg prvaka, rekli da će dovesti jednog centralnog veznog, ali će mimo toga osvežiti kadar momcima iz omladinske škole, tako što će na zimskim pripremama šansu dobiti trojica. Kako sad stvari stoje, put Larnake, sredinom januara, krenuće Mihajlo Ilić, Vanja Vlahović i Mihajlo Petković.

Plan trenera Aleksandra Stanojevića je da svakom od njih pruži šansu tokom boravka na Kipru kako bi se uživo uverio u potencijal izdanaka iz „Zemunela“, eventualno ih kasnije koristio u takmičarskom ciklusu, kao što je u završnici jeseni uradio sa Markom Milovanovićem, posle letos izučenih lekcija u Sloveniji.

Izabrane vesti

Poput mladog napadača, prilku da uče uz prvotimce i spremaju se sa izazove u Superligi, možda i u Ligi konferencije, dobiće još jedan ofanzivac. U pitanju je levokrilni vezista, povremeno i špic, Vanja Vlahović („klasa 2004“), u papirima zaveden kao drugi najmlađi profesionalac u Humskoj 1 (posle imenjaka Dušana, sada člana Fjorentine), pošto je s proleća 2019. potpisao profi ugovor još dok je bio pionir. U početku su ga trenirali Zoran Tešović, Zvonko Popović i Dragan Kecman, jesenas je pod instrukcijama Nenada Brnovića postigao pet golova na terenima Omladinske lige Srbije i nametnuo se za odlazak na pripmreme. Drugi put, jer ga je upravo Stanojević prošle zime vodio u Tursku.

Iskustvo iz Antalije ima i Mihajlo Petković (postaće punoletan 27. maja). I on se najbolje snalazi na krilnim pozicijama u napadu, a prema pisnaju Sportskog žurnala, saigrači ga povodom mesta rođenja oslovaljavaju Pele iz Ćićevca. Još nije debitovao za prvi tim.

Zato jeste – Mihajlo Ilić. Na Aranđelovdan, protiv Vojvodine, stručni štab Partizana ukazao mu je poverenje u završnih deset minuta duela sa Lalama (4:0) kad je zamenio Miloša Jojića. Njegovo polje delovanja su štoperske pozicije, mada je baš na tom superligaškom duelu igrao na mestu zadnjeg veznog. Ilić je godinu dana stariji od Vlahovića i Petkovića, odigrao je 15 od 17 utakmica za omladince i značajno im pomogao da na polovini trke budu prvi na tabeli, uz najmanje primljenih golova u takmičenju.


tagovi

FK PartizanomladinciVanja VlahovićMihajlo PetkovićMihajlo Ilić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara