Foto: Screen shot
Foto: Screen shot

Triler završnica i 20.000 ljudi na terenu, Portsmut je u Čempionšipu nakon 12 godina!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 23:53

Veliko slavlje na Fraton Parku

U trenucima dok je čitava fudbalska planeta posmatrala dva fudbalska spektakla u Barseloni i Dortmundu, na obali jugoistočnog dela Engleske igrao se najvažniji meč u proteklih 12 godina. Baš toliko je Portsmut čekao povratak u Čempionšip i konačno je uspeo! Ali, koliko je samo bilo dramatično na Fraton parku. Ekipi Džona Musinja pred večerašnji derbi sa Barnslijem bio je dovoljan i jedan bod da bi zvanično postala član drugoligaškog društva, ali su gosti dva puta bili u vođstvu. Međutim, Igrači Portsmuta su zaigrali fantastično u samoj završici i golovima Kolbija Bišopa i Konora Šagenesija stigli do velikog preokra i pobede – 3:2 (1:1).

Portsmut je od sezone 2011/2012, kada je ispao iz Čempionšipa, prošao kroz pravu golgotu. Najteže mu je bilo 2014. godine, kada je ispao iz Lige 1 i našao se na ivici bankrota, ali su ga spasili navijači, koji su osnovali sopstveni fond i od 2013. do 2017. godine bili većinski vlasnik kluba. Kada su ga podigli na noge i spasli od propasti prodali su klub nekadašnjem čelniku Volt Diznija, Majklu Ajsneru. Portsmut je na zdravim nogama nastavio da se razvija i večeras je uzvratio veliki rezultat.

Izabrane vesti

Navijači Portsmuta, njih skoro 22.000 na tribinama, bili su toliko nestrpljivi da su utrčali na teren sedam-osam minuta pre kraja utakmice, ali su se nekako vratili na tribine i sačekali poslednjih sudijski zvižduk da ulete na Fraton Park.

Barnsli je prvi put poveo u šestom minutu preko Devantea Kola, ali je Kusini Jengi samo minut kasnije poravnjao rezultat. Ipak, drama je ponov nastala u 59. minutu, posle pogotka Džona Meketija i trajala je sve do 83. minuta, kada je Bišop izjednačio na 2:2. Šest minuta kasnije pomenuti Šagnesi je postavio konačan rezultat utakmice.

Ispostavilo se nije bilo razloga za nikakvu dramu, s obzirom da je Bolton na svom terenu igrao nerešeno (2:2) sa Šruzberijem, pa bi sastav Džona Musinja večeras slavio promociju i da je izgubio. Ipak, ovako je bilo slađe, posebno što je u pitanju bio preokret u samoj završnici meča.

Navijači Portsmuta će do kraja sezone navijati da Sautempton ne obezbedi promociju u Premijer ligu, jer će samo tako biti u prilici da prvi put od sezone 2011/2012. gledaju svoj tim u „derbiju južne obale“ protiv najvećeg rivala.



tagovi

Portsmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara