(©Reuters)
(©Reuters)

Trka za Ligu šampiona u Nemačkoj: Volfzburg 57, Ajntraht 56, Dortmund 52... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 22:25

Mnogo toga moglo bi da bude rešeno za vikend...

I posle 30 kola ista meta, isto odstojanje kada je u pitanju borba za Ligu šampiona u Bundesligi. Ajntraht je juče odradio ono što je bilo do njega (2:0 protiv Augzburga), a večeras Dortmund i Volfzburg. Milioneri su uz nešto muke uspeli da sruše Union Berlin (2:0), dok je Vukovima bilo dosta lakše u Štutgartu (3:0). Tabela: Volfzburg 57, Ajntraht 56, Dortmund 52. Uz napomenu da je Bajer Leverkuzen definitivno ispao iz te trke nakon što je sinoć položio oružje pred Bajernom u Minhenu.

Neprijatan poraz posle vođstva od 2:0 na poluvremenu doživela je Borusija iz Menhengladbaha, a Verder je izgubio ono što nikako nije smeo - od direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Rezultat možda govori da je na Vestfalenu bilo lako za domaćina, ali daleko od toga. Borusija je sve dileme oko pobednika otklonila tek u 88. minutu, kada je Rafael Gereiro posle odlične kontre pogodio mrežu Andreasa Lutea. Pre toga, pri rezultatu 1:0 za domaćina Union je dva puta pogađao okvir gola.

Mučio se Dortmund, a mučio se i Erling Haland. I dok se Dortmund na kraju ipak izvukao, ostavši u trci za Ligu šampiona, mladi norveški superstar nije uspeo da nastavi golgeterski niz. On je u 27. minutu promašio penal (Rojs iz popravnog uspeo da donese prednost Milionerima), a posle toga još šest puta tukao ka golu rivala i nijednom nije uspeo da smesti loptu u mrežu.

Za Borusiju naredni vikenda moga bi da bude ključan kada je u pitanju plasman u TOP 4. Četa Edina Terzića bez kapitena Matsa Humelsa koji večeras zaradio suspenziju ide na noge Volfzburgu, direktnom konkurentu. Ali ništa lakše neće joj biti ni u preostalim rundama. Tu su domaćinstva RB Lajpcigu i Leverkuzenum, odnosno put u Majnc.

Volfzburg su do važne "trojke" u Štutgartu vodili njegov najbolji strelac Vut Veghorst, strelac drugog gola, odnosno dvostruki asistent Josip Brekalo. Pohađali su još Ksaver Šlager i Janik Gerhart. Štutgart je definitivno pao kada je Filip Ferster na 1:1 promašio penal...

A šta se dogodilo Ždrepcima na poluvremenu u Zinshajmu - to je već za ozbiljnu analizu. Plea i Lazaro doneli su veliku prednost, povratak u trku za Ligu Evrope bio je realnost. Da bi u nastavku Hof na krilima Andreja Kramarića potpuno rasturio Gladbah. Hrvat je postigao dva gola, Ilhas Bebu jedan. I sve do za manje od 20 minuta. Momci Sebastijana Henesa više ne treba da brinu za opstanak.

Ali zato na Vezeru kuva posle večerašnjeg poraza od Majnca - 0:1. Adam Salai pogodio je za trijumf gostiju koji su preskočili Verder...

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Utorak

Keln - RB Lajpcig 2:1 (0:0)

/Hektor 46, 60 - Hajdara 59/

Bajern - Leverkuzen 2:0 (2:0)

/Čupo-Moting 7, Kimih 13/

Ajntraht - Augzburg 2:0 (1:0)

/Hintereger 37, Andre Silva 58/

Bilefeld - Šalke 1:0 (0:0)

/Klos 50/

Sreda

Dortmund - Union Berlin 2:0 (1:0)

/Rojs 27, Gereiro 88/

Hofenhajm - Menhengladbah 3:2 (0:2)

/Kramarić 49, 65, Bebu 60 - Plea 25, Lazaro 45+1/

Štutgart - Volfzburg 1:3 (0:2)

/Kastro 90+2 - Šlager 13, Veghorst 29, Gerhart 65/

Verder - Majnc 0:1 (0:1)

/Salai 16/

Odloženo

Herta - Frajburg



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara