Kejn, Griliš, Sančo (©Reuters)
Kejn, Griliš, Sančo (©Reuters)

Trka za prvog Engleza preko 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.05.21. | 09:10

Biće rekordnih transfera ovog leta na Ostrvu

Transfer Harija Megvajera iz Lestera u Mančester junajted 2019. godine i dalje je najskuplji u istoriji kada je reč o nekom engleskom fudbaleru. Štoper iz Šefilda plaćen je tada 87.000.000 evra, a došlo je vreme da taj rekord bude nadmašen.

Jasno je da ćemo ovog leta dobiti novog nosioca prestižnog priznanja, a biće senzacija ukoliko to ne bude Hari Kejn. Sjajni goigeter je tražio Totenhemu da ga stavi na transfer listu i omogući mu da pronađe novi izazov. Po svemu sudeći, biće to u Real Madridu, mada se od nedavno pominje i Mančester Siti.

Izabrane vesti

Iako će ekipa biti značjano oslabljena odlaskom 27-godišnjeg špica, koji je u minuloj sezoni postigao 33 gola u 49 utakmica i imao 17 asistencija, u Londonu će Kejnov gubitak preboleti brojeći funte. Aktuelni ugovor potpisan je do leta 2024, tako da će Pevci moći da traže obeštećenje koje oni smatraju kao merodavno. A, ono će sigurno imati devet cifara.

Iznos koji se najčešće pominje glasi 150.000.000 evra.

SUBOTA, 21.00: (1,98) MANČESTER SITI (3,35) ČELSI (4,00)

Postaće, dakle, dugogodišnji junak Totenhemovih navijača najplaćeniji engleski fudbaler ikada, ali ostaje da se vidi da li i prvi za čiji će transfer biti probijena cifra od 100.000.000 evra.

U trci su još Džejdon Sančo i Džek Griliš.

Od prvog bi mogla da se opari Borusija Dortmund, kojoj je usled finansijske krize novac neophodan da bi mogla da ostane konkurentna Bajern Minhenu i RB Lajpcigu, u poslednje vreme vodećem tandemu nemačkog fudbala. Mladi krilni napadač već dugo je na meti Mančester junajteda, gradskog rivala kluba koji ga je kao 15-godišnjaka doveo iz Votforda, ali i dve godine kasnije prodao Dortmundu za 10.000.000 evra. Danas, kada mu je 21, vredi oko deset puta više.

Ukoliko Hari Kejn izabere Real pre Sitija, onda bi najskuplji transfer domaćeg igrača unutar Premijer lige mogao da postane prelazak Džeka Griliša iz Aston Vile u Mančester siti. Više puta javno je Pep Gvardiola isticao divljenje 25-godišnjakom koji je dosadašnju karijeru posvetio samo Aston Vili iz rodnog Birmingema.

"On je neverovatan! Top igrač! Na terenu se stalno nešto dešavanja oko njega. Jedan je od najboljih igrača u ligi i veliki sam njegov navijač", govorio je svojevremeno trener Građana.

Kreativni vezista nekoliko prelaznih rokova unazad bio je na meni Mančester junajteda, a pominjao se i Totenhem. Jaka je to konkurencija, ali u trenutnim uslovima - finansijskim i rezultatskim - deluje da je Siti, ipak, u prednosti. Plus su i redovne pohvale Gvardiole.

Građani su poslednji rekordan transfer, kada je reč o dolascima, napravili još 2008. dovođenjem Robinja iz Real Madrida za 43.000.000 evra. Izgleda da je došlo vreme za novu "bombu".

Na opšte iznenađenje, Griliš je prošlog septembra produžio ugovor sa Aston Vilom na još četiri godine. Ostaje da vidimo da li je to bio potez da se pomogne klubu u traženju što većeg obeštećenja ovog leta ili je momak iz Birmingema zaista ludo vezan za lokalni klub u kojem je od svoje osme godine. Bilo da igra Premijer ligu ili Čempionšip.

Trka za najskupljeg Engleza je uveliko u toku, međutim, imajući u vidu velika očekivanja ostrvske reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu, vrlo je moguće da pomenuti transferi biti realizovani tek po završetku turnira. Bićemo strpljivi i pratićemo razvoj situacije...


tagovi

Džek GrilišPep GvardiolaMančester SitiAston Vila

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara