Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo (©AFP, ©Reuters)
Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo (©AFP, ©Reuters)

Trka za Skudeto: Lacio za zrno nade, Juve za tačku

Vreme čitanja: 5min | uto. 07.07.20. | 14:27

Veliki derbi na San Siru

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus protiv Milana ima priliku da zada završni udarac neizvesnosti oko ishoda trke za skudeto, gotovo mesec dana pre kraja šampionata. Lacio u Lećeu traži bodove nade, Čiro Imobile golove da drži na odstojanju Kristijana Ronalda i da se približi Robertu Levandovskom u borbi za Zlatnu kopačku.

Izabrane vesti

Milan ima priliku da prvi put u ovom prvenstvu, barem 24 časa, bude na petom mestu u Seriji A, ali i da održi u životu trku za šampionski naslov između Juvea i Lacija. Fabio Liverani protiv Nebeskoplavih, tima u kojem je bio kapiten, traži slamku spasa za svoj Leće, mada mu se raspored u poslednjih sedam kola smeši.

MILAN - JUVENTUS

Vreme istine za Stefana Piolija. Trener Rosonera je uspeo da “dovuče” svoj tim sa 14. mesta, na kome ga je zatekao kada ga je prezueo od Marka Đampaolo, na sedmu poziciju, na dva boda od petog. Međutim, poraz od Atalante u Bergamu pred prošli Božić, 5:0, nepovratno je kompromitovao sve nade Piolija da bi njegova priča u Milanu mogla drugačije da se završi od one u Interu. To što Milan nije zvanično obznanio dolazak Ralfa Rangnika, zvanog Profesor, nije bio obzir prema Pioliju već prema Maldiniju pošto je familiji Singer veoma važno da u upravljačklj strukturi zadrži jedno veliko ime iz Milanove slavne prošlosti.

Vreme isitne je i za Mauricija Sarija. Ako toskanski stručnjak izađe kao pobednik večeras sa San Sira i sledećeg vikenda protiv Atalante u Torinu, put ka devetom skudetu će biti ireverzibilan, bez obzira na rezultate Lacija i ishod direktnog okršaja 20. jula. Šest bodova u sledeće dve utakmice bi omogućile Sariju da rasporedi što racionalnije sve igrače koje ima na raspolaganju kako bi izbegli povrede i “ceđenje” na julskim vrućinama, pred odlučujuće mečeve u Ligi šampiona. Skudeto za Sarija ne znači siguran ostanak na klupi Bjankonera, ali jeste prvi uslov da i u sledećoj sezoni vodi Juve, pod uslovom da osvoji Ligu šampionan ili da izađe u polufinalu ili finalu podignute glave.

Pioli će prema najavma potvrditi tim koji smo gledali protiv Lacija, što znači da će Ibrahimović i večeras predvoditi napad Milana od prvog minuta, dok će Rebić i pored devet golova na poslednjih 11 utakmica, najverovatnije čekati šansu na klupi. Istina, postoji mogućnost da Paketa i Rebić uskoče u sastav u poslendjem momentu jer Čalhanoglu, izašao zbog povrede u prvom polovremenu protiv Lacija, i Bonaventura nisu totalno fit. Milan ne zna za pobedu prtotiv Juventusa od 2016, na klupi je bio Montela a odlučujući gol je postigao, tada 18-ogodišnji Manuel Lokateli, danas igrač Sasuola. Trener Milana ima sve igrače na raspolaganju osim Kastiljeha i Duartea.

Mauricio Sari je napravio kompromis sa svojim igračima, pronašao je i dobitnu kombinaciju na terenu ali će morati da je retifikuje pošto su De Liht i Dibala ostali u Torinu zbog kartona. Umesto Holanđanina bi trebalo da igra Rugani dok će mesto Dibale zauzeti Iguain. Van stroja su Demiral, De Šiljo i Kedira dok će Kjelini i Aleks Sandro biti večeras na klupi. Na sredini terena bi trebalo da budu potvrđeni Bentankur, Pjanić i Rabio, kao i Bernardeski u napadu pored bioničnog Kristijana Ronalda i Pipite. Po svoj prilici, Sari želi da čuva Daglasa Kostu kao džokera za drugo poluvreme ako stvari krenu po zlu.

Večerašnji dvoboj će biti dodatno zanimljiv zbog nadmetanja Zlatana Ibrahimovića i Kristijana Ronalda između kojih, kao što je poznato, zla krv još iz vremena kada su se zajedno iskrcali na Iberijsko poluostrvo: Ibra u Barseloni, a CR7 u Madridu.

MILAN 4-2-3-1: DONARUMA; KONTI, KJAER, ROMANJOLI, ERNANDEZ; KESI, BENASER; SALEMAKERS, BONAVENTURA, ČALHANOGLU; IBRAHIMOVIĆ

JUVENTUS 4-3-3: ŠČESNI; KVADRADO, RUGANI, BONUČI, DANILO; BENTANKUR, PJANIĆ, RABIO; BERNARDESKI, IGUAIN, RONALDO

Sergej Milinković Savić (©Shutterstock)Sergej Milinković Savić (©Shutterstock)

LEĆE - LACIO

Leće i Lacio stižu na današnji sastanak sa teretom teških poraza koji su ozbiljno doveli u pitanje njihove snove o opstanku u Seriji A odnosno o skudetu. U tim Nebeskoplavih se vraća najefikasniji napadački tandem u Seriji A Imobile-Kaisedo, ali trener Simone Inzagi neće moći da računa na Koreu i Lacarija. Sergej Milinković Savić, Lukaš Lejva i Luis Alberto su dobro i pored toga što su završili sa bolovima i lakšim povredama meč sa Milanom. Stisnuće zube i senator Stefan Radu. Rumun i u normalnim okolnostima, kada se igra svakih sedam dana, ima problema da izdrži svih 90 minuta a kamoli sad kada se igra svaka tri dana. Šansu će, prema najavama, dobiti Đavan Anderson.Holanđanin će odmeniti rovitog Lacarija na desnom boku. Sa večerašnjom pobedom Lacio ne bi samo ostao u trci za skudeto već bi se približio na samo jedan bod od klupskog rekorda od 72 osvojena boda u jednoj sezoni.

Leće je jedini tim koji nije uspeo da osvoji nijedan bod od nastavka prvenstva. Tim Fabija Liveranija je zabeležio četiri poraza, ali nije izgubio nadu u spas budući da tim iz Pulje, posle večerašnjeg susreta sa Lacijom, neće imati nijedan meč sa timovima koji se nalaze na prvih deset mesta na tabeli. Tim Lećea je oslabljen izostankom povređenih Lapadule i Rosetinija dok je Tacidis primoran da gleda meč sa tribina zbog kartona.

LEĆE 4-3-2-1: GABRIEL; RISPOLI, DONATI, LUČONI, KALDERONI; BARAK, PETRIČONE, MANKOZU; SAPONARA, FARIAS; BABAKAR

LACIO 3-5-2: STRAKOŠA; PATRIK, AČERBI, RADU; Đ.ANDERSON, MILINKOVIĆ, LEJVA, LUIS ALBERTO, DŽONI; KAISEDO, IMOBILE.

Piše: Željko PANTELIĆ

SERIJA A - 31. KOLO

Utorak

19.30: (7,00) Leće (4,60) Lacio (1,45)

21.45: (3,40) Milan (3,40) Juventus (2,15)

Sreda

19.30: (1,90) Fjorentina (3,50) Kaljari (4,10)

19.30: (5,60) Đenova (3,80) Napoli (1,63)

21.45: (1,35) Atalanta (5,30) Sampdorija (8,00)

21.45: (2,25) Bolonja (3,45) Sasuolo (3,15)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Parma (6,50)

21.45: (1,65) Torino (3,80) Breša (5,50)

Četvrtak

19.30: (3,35) SPAL (3,35) Udineze (2,20)

21.45: (4,40) Verona (3,50) Inter (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

LacioLečeJuventusMilanSerija AŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara