Predsednik Bajerna Hajner i Klose (©Reuters)
Predsednik Bajerna Hajner i Klose (©Reuters)

Tromboza zaustavila početak trenerske karijere Miroslava Klosea

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 10:19

„Ako smem samo da stojim u ćošku, onda ne mogu da budem šef struke“, kaže Nemac

Kada je postalo izvesno da će Hansi Flik napustiti Bajern, Miroslav Klose, koji mu je bio pomoćnik, rešio je da zaplovi samostalno u trenerske vode.

Međutim, isprečio se zdravstveni problem koji je ubio u pojam nekada najboljeg strelca Mundijala. Klose je došao u situaciju da ne sme ni da šutne loptu zabave radi!

Izabrane vesti

Sve je počelo pre tri nedelje, iznenada sam osetio jak bol u nozi. Pre nego što sam došao u Bajernov hotel u karantin otišao sam na pregled kod lekara, jer je bol bio sve jači. U prvi mah sam mislio da je u pitanju nerv ili tako nešto. Ali, dijagnoza je bila gora od toga“, pričao je Klose za Kiker.

Nekadašnjem golgeteru reprezentacije Nemačke pronašli su krvni ugrušak.

Otkrili su mi dva tromba u nozi. Odmah su mi prepisali lekove i dali mi posebne čarape, koje moram da nosim non-stop. Doktori su mi jasno rekli da u ovakvoj situaciji više ne smem da igram fudbal. Prepisano mi je, za početak, potpuno mirovanje. Ne smem da trčim, plivam, niti da igram fudbal. Osećam se užasno kraj terena kad ne smem da šutiram loptu s momcima“.

Ovaj iznenadni problem je ukočio Kloseovu ambiciju da počne samostalnu trenersku karijeru.

Ovo je okrutno. Mogu samo da stojim u ćošku od terena. A, tako ne želim, niti mogu da radim kao trener. Posle nekoliko dana sam shvatio da u takvom stanju ne želim da počnem karijeru. Sad prvo moram da rešim ovaj problem, to je prioritet“, ispričao je Klose. 


tagovi

Bajern MinhenMiroslav KloseBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara