Đakovac protiv Novog Pazara (© Star sport)
Đakovac protiv Novog Pazara (© Star sport)

TSC bi da počne proleće osvetom u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 10:33

Topolčani bez poraza na gostovanjima, u prvom delu sezone poraženi kod kuće od današnjeg rivala

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Završene su zimske pripreme u sezoni koja će, sada je već izvesno, biti istorijska za klub iz Bačke Topole. Sedam kontrolnih mečeva je odigrala četa Žarka Lazetića, a danas je očekuje prvi takmičarski, veoma težak duel protiv Novog Pazara u gostima (TV Arena Sport 6, 16.30).

Izabrane vesti

Svesni su u taboru TSC-a da će nastavak sezone biti mnogo zahtevniji od prethodnog dela, pre svega jer drže to treće mesto koje sem plej-ofa Lige Evrope, u slučaju ispadanja garantuje direktan plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Nije tajna da i drugi klubovi žele da se tu nađu, dok im za vratom diše Čukarički koji je pobedom nad Spartakom uspeo da priđe na bod.

Poslednji put Topolčani su se radovali na stadionu kraj Jošanice još dok je tim igrao Mozzart Bet Prvu ligu, 2019. Gol Dejana Milićevića pred poslednji zvižduk doneo je tri boda timu koji je tada završio kao prvi na tabeli i plasirao se u elitni rang srpskog fudbala. Ujedno je to i jedina pobeda TSC-a na vrelom terenu u Novom Pazaru. U ostala tri duela dva puta su pobeđivali Pazarci, prošle sezone je bilo nerešeno.

Motiv gostima je sigurno želja da se revanširaju Novom Pazaru, koji je jedini tim uz Partizan koji je uspeo da slavi protiv njih, usred Bačke Topole. Bila je to druga pobeda ekipe koju je tada predvodio Vladimir Gaćinović u nizu od sedam vezanih trijumfa, doneo ju je napadač Zoran Danoski. Najavio je i Žarko Lazetić da će uz tu misao doći na utakmicu. Pored želje da se fudbalski osvete, Topolčani se uzdaju u svoj niz nepobedivosti u gostima ove sezone, gde nisu poraženi na devet utakmica, a igrali su i sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

TSC će na teren izaći u svojoj prepoznatljivoj formaciji, dok je Lazetić možda odao karte u poslednjoj pripremnoj utakmici protiv Grafičara. Ekipa će zaigrati sa tri centralna beka, četiri igrača u sredini i trojicom u vrhu napada. Petar Ratkov je ostao u ekipi pored dve ponude iz inostranstva, dok je vrlo moguće da se u početnom sastavu nađu i novajlije Dušan Cvetinović i Milan Radin.

Projektovani sastav TSC (3-4-3): V. Ilić- Stojković, Cvetinović, Antonić- Cvetković, Radin, Đakovac, Petrović- Jovanović, L. Ilić, Ratkov.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)






tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara