TSC čuva okosnicu odbrane: Stojiću novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 16:32

Klub ozvaničio produžetak saradnje sa defanzivcem

TSC pruža fenomenalne partije ove sezone, a uprava kluba pokazala je da ume da nagradi izdanja na visokom nivou. Kako je koji igrač podizao formu sledile su ponude i novi ugovori, a još jedan u nizu fudbalera Topolčana koji je zaradio nagradu u vidu produžetka saradnje je Nemanja Stojić. Mladi defanzivac je parafirao papir koji mu garantuje ostanak u TSC-u do leta 2025. godine, odnosno godinu dana duže nego što je to predviđao dosadašnji sporazum.

Podsetimo, prethodno su se na produžetak saradnje obavezali šef stručnog štaba Žarko Lazetić, mladi napadač Petar Ratkov i golman Veljko Ilić, dok je Ifet Đakovac dva puta u kratkom periodu potpisivao nastavak saradnje na još godinu dana.

Izabrane vesti

Odlično se Stojić snašao na TSC Areni i sa klubom se bori za visoke domete. Drugo mesto i kvalifkacije za Ligu šampiona su i dalje prioritet, istovremeno se tim iz Bačke Topole bori i za trofej u Kupu Srbije gde su u četvrtfinalu deklasirali Novi Pazar (4:0). Nekadašnji fudbaler Partizanove škole se ustalio u defanzivnoj liniji ekipe koja trenutno deli drugo mesto sa Vojvodinom što se tiče broja primljenih golova. Žarko Lazetić je Stojića sem na njegovoj prirodnoj poziciji centralnog beka koristio i kao zadnjeg veznog. Upravo su ga dobre partije u plavom dresu dovele i do debija u dresu Orlova, istrčao je na teren u Los Anđelesu kada je Srbija slavila protiv SAD (2:1), da bi mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo posmatrao sa klupe.

Rođeni Beograđanin je prošao kompletnu omladinsku školu Partizana, porom je, posle kratke epizode u Voždovcu, završio u Crvenoj zvezdi. Grafičar je bio stanica za uspon sadašnjeg reprezentativca, pa je Stojić u dva navrata igrao za filijalu crveno-belih. Afirmisao se partijama u timu Metalca iz Gornjeg Milanovca gde je nosio i kapitensku traku.

Iako je ispao iz Mozzart Bet Superlige, Lazetić ga je doveo sa sobom u TSC. Ove sezone je na 34 nastupa u svim takmičenjima postigao jedan pogodak, i zabeležio jednu asistenciju. Pisalo se već o velikom interesovanju inostranih klubova, iz Rusije i Belgije, ali je Stojić fokusiran na to da sa timom TSC-a zauzme drugo mesto na kraju sezone. Možda je i novi ugovor znak njegovog ostanka na leto, i pravljenja tima za Evropu.



tagovi

TSC Bačka TopolaNemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara