Aleksandar Ćirković (© MN Press)
Aleksandar Ćirković (© MN Press)

TSC ima devet života na gostovanjima

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 14:38

Vicešampion Srbije je nerešiva enigma na terenima Mozzart Bet Superlige kad napusti Topolu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Pokušali su Partizan, Crvena zvezda, Čukarički, i još sedam ekipa, nikome nije pošlo za rukom da porazi TSC na svom stadionu. Najbliži cilju je bio šampion Srbije, koji je ostao bez dodatna dva boda golom u nadoknadi vremena, a i do prednosti je stigao kasno i uz dosta muke.

Izabrane vesti

Bilo je i obrnutih primera, kada su Topolčani ispuštali pobede pred kraj utakmica. Kada se sve sabere, tim iz Bačke Topole i nakon desetog meča na strani nema poraz, a loptu je iz mreže vadio svega tri puta. Delovalo je da će serija barem što se tiče primljenih pogodaka možda da stane na krovu Tržnog centra „Stadion“, ali je još jednom ovosezonski učesnik Lige Evrope pokazao karakter, preživeo nalete protivnika i stigao do nova tri boda – 2:0.

Na momente je IMT-a bio blizu da prvi uzme skalp vicešampionu Srbije, međutim, Traktoristima nije bio dovoljan ni penal, niti još nekolicina dobrih prilika. Nije Veljko Ilić odbranio jedanaesterac budućem centarforu Strazbura, Milošu Lukoviću, ali je pogodio stranu, da bi mladi napadač potom promašio okvir gola. Sve ostalo što je išlo ka golu Topolčana je zaustavila odbrana na čelu sa pomenutim čuvarem mreže. TSC je na gostovanjima kao mačka, ima devet života i sposobnost da prelomi utakmicu kada protivnik preuzima inicijativu. Napadali su fudbaleri Nebojše Jandrića, a onda ih je presekao pas Saše Jovanovića za Miloša Pantovića. Kasnije je pala u vodu ofanziva Traktorista, koju je u poptunosti ugasio sa bele tačke Bence Šoš.

„U prvom poluvremenu smo bili bolji od IMT-a, nametnuli smo se. Nismo imali dovoljno oštrine u poslednjoj trećini, niti posle oduzetih lopti ili prilikom organizacije napada. Posao trenera je da pomogne igračima da budu bolji i mirniji prilikom odlučivanja. Bili su mirni sa loptom do poslednje trećine, kasnije - nemirni. Drugo poluvreme je počele šokantno, penalom, pa promašenim udarcem sa 11 metara, kao i našom šansom, boljom od jedanaesterca. Onda se IMT oslobodio, počeo da igra i meč je mogao i drugačije da se okonča“, rekao je trener TSC-a, Žarko Lazetić.

Ume TSC i te kako da se brani o čemu govori i podatak o broju primljenih pogodaka, tačnije činjenica da poseduje najbolju odbranu Mozzart Bet Superlige. Jedan primljen pogodak na poslednjih pet mečeva, ukupno 15 do sada. Namučila se propisno defanziva Topolčana da i u duelu sa Traktoristima ostavi sopstvenu mrežu netaknutom, a IMT je za razliku od nekih prethodnih protivnika stvorio dovoljno prilika, makar za jedan gol. Možda ima i do toga što Žarko Lazetić više ne preferira formaciju sa trojicom štopera, već sa dva, plus što poslednjoj liniji nedostaju neki fudbaleri u odnosu na mečeve iz jesenjeg dela šampionata.

„Potrebno je da radimo na odbrani od bočnih lopti, sve probleme smo imali posle takvih centaršuteva, loše smo preuzimali igrače, IMT nam je stvarao šanse. Momci su pokazali visoku dozu odgovornosti i do kraja se branili. Sada kad nemamo Ćalušića i Đorđevića bitno je da se ostali dodatno napnu u defanzivi, to je bilo dobro. Uspeli smo da stvorimo šanse, prelomimo utakmicu i za nas je to dobar početak sezone. Nastavljamo u istom ritmu, prvo da se odmorimo od igre na veštačkom terenu. Ovo je početak kakav smo želeli“, istakao je Lazetić.



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara