TSC našao desnog beka, ali ne i špica - ništa od Holendera

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 15:37

Mađarski reprezentativac neće doći u Bačku Topoli, ali je drugi bivši fudbaler Partizana potpisao za TSC

Otišao je Petar Ratkov u rekordnom transferu za klub iz Bačke Topole, koji će nakon prodaje mladog centarfora zaraditi iznos veći od pet miliona evra. Sem mladih Preradova i Teofilovića koji su se priključili pripremama prvog tima, jedini klasični napadač u timu je Stefan Vukić, čiji ostanak je takođe upitan, pominje se ponuda iz Turske. Topolčani su tako prinuđeni da potraže novu opciju u napadu ne bi li osnažili taj deo terena za predstojeće prvenstvo ali i za Evropu. U međuvremenu klub je povećao konkurenciju na desnom beku, jer je danas zvanično predstavljen Jovan Vlalukin.

Filip Holender je bio već viđen kao novo pojačanje TSC-a, međutim nekadašnji ofanzivac Partizana ima važeći ugovor sa Vašašom, koji je iako ispao iz lige odlučio da zadrži povremenog reprezentativca Mađarske. Bez obzira što klub naredne sezone čeka drugi rang takmičenje, Holender je navodno zadovoljan uslovima koje ima pa mu ispadanje iz lige neće praviti problem. Pošto je otpao njegov prelazak u redove vicešampiona Srbije, klub se koncentrisao na dovođenje Uroša Milovanovića, igrača Sportinga iz Hihona. Govorio je o ovim fudbalerima i prvi čovek kluba Janoš Žemberi u izjavi za Žurnal, naglasivši da sa Holenderom nije postignut dogovor, a da se radi na dovođenju nekadašnjeg napadača surduličkog Radnika. I sam Milovanović tvrdi da su klubovi već uveliko u pregovorima.

Izabrane vesti

Milovanović bi u slučaju da dođe bio prvi opcija u napadu nakon prodaje pomenutog Ratkova. Mladi napadač je prošlog leta potpisao za španski klub sa kojim se takmičio u Segundi. Na 16 utakmica je postigao četiri pogotka. Pošto mu ugovor važi do 2026. pretpostavlja se da će ga Topolčani tražiti na pozajmicu, uz eventualan mogući otkup kasnije. Visoki napadač bi se sigurno uklopio u sistem Žarka Lazetića, koji preferira napadače takvog stila igre.

Sa druge strane, klub je objavio da je od danas novi igrač TSC-a mladi Jovan Vlalukin. Igrač koji je prošao kompletnu Partizanovu omladinsku školu doveden je kao pojačanje na desnom boku, gde će konkurisati za mesto u timu sa Milošem Cvetkovićem. On je još jedan nekadašnji fudbaler Metalca sa kojim je imao prilike da radi Žarko Lazetić, pored Nemanje Stojića. Vlalukin je prošlu sezonu proveo u letonskom RFS sa kojim se takmičio u Evropi i igrao grupnu fazu Lige Konferencije. Prošlog leta je iz Gornjeg Milanovca otišao kao slobodan igrač, te je potpisao ugovor sa timom iz Letonije na tri godine tako da su Topolčani morali da plate obeštećenje koje međutim nije obelodanjeno.



tagovi

Filip HolenderJovan VlalukinTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara