(©MN Press)
(©MN Press)

TSC – OCENE: Ilić sledeća velika stvar iz Topole, Đorđević da zaboravi ako može

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.08.23. | 23:11

Pantovićev zicer pojela trema, Lazetić nije izneverio sebe, ali se kocka nije isplatila

Izabrane vesti

Veljko IlićGolman
Jedan od retkih koji nije bio nimalo impresioniran ni kvalifikacijama za Ligu šampiona, ni kvalitetom Brage. To što je mogao da uradi – uradio je. Kod prvog gola lopta je zakačila nekog od njegovih saigrača i promenila smer dovoljno da ga prevari, dok kod drugog baš ništa nije mogao. Imao je Ilić nekoliko dobrih odbrana, bio je na visini zadatka i još jednom pokazao da je sledeća velika stvar, odnosno veliki transfer iz Bačke Topole.
Ocena
6.5
Mateja ĐorđevićOdbrana
Što bi reklo Bijelo dugme: Zaboravi, ako možeš! Trener mu nije učinio uslugu time što ga je poslao u Kamenolom da debituje za TSC i to još sa maskom na licu. Mlad je, talentovan, ali večeras je bio najlošiji pojedinac utakmice. Karton je dobio već u 4. minutu i posle toga nizao grešku za greškom. Od Brume je bežao, umesto da ga blokira kod udarca za prvi gol. Bolji u drugom delu, imao je i reakciju kojom je sprečio izvestan gol Portugalaca.
Ocena
5
Nemanja StojićOdbrana
Krenuo je dobro, sigurno, kao pravi komandant odbrane, a onda je počeo da greši, da bude nesiguran s loptom, da bi mu na kraju Pici pobegao iza leđa i postigao drugi gol. I do kraja meča je igrao po jo-jo principu. Red dobrih poteza, reakcija, pa red loših, pre svega kada je u pitanju igra loptom i postavljanje.
Ocena
5.5
Josip ČalušićOdbrana
Najbolji od trija u poslednjoj liniji. Imao je nekoliko pravovremenih izlazaka i postavljanja, umeo je i da ponese loptu, da je tačno odigra. Nije plivao u prazno, mada je sa njegove strane bilo manje posla. Kod golova ne snosi krivicu.
Ocena
6
Miloš CvetkovićOdbrana
Srčan, borben, ponovo pretrčao kilometra i napred i nazad. Bilo ga je u ofanzivi da povuče loptu, da centrira, bilo ga je i nazad da zatvara, samo što taj deo, makar u prvom poluvremenu, nije najbolje funkcionisao. I on je teško izlazio na kraj sa Brumom. Kod prvog gola je maltene na centru ispao sa pozicije, a igrači iza njega taj kiks nisu uspeli da isprave.
Ocena
6
Ifet ĐakovacVezni
(do 87.) Vezista TSC-a je igrač koji ima najviše kontakta s loptom u timu, jer igra punom snagom u oba pravca. Ali i pravi, verovatno, samim tim, najviše grešaka. Umeju ti kiksevi i u domaćoj ligi da budu kažnjeni, a večeras je Đakovac video kako svaka ispuštena lopta na centru, pogotovo iza njega, stvara makar polušansu za protivnika. Iz takve jedne njegove nesigurnosti Braga je došla do tropotezne kontre za drugi gol.
Ocena
5.5
Nikola KuveljićVezni
(do 79.) Utisak je da je najviše „poštovao“ loptu od vezista TSC-a. Nije mnogo komplikovao, igrao je jednostavno i tačno. Samo što nije daleko išao sa njom, protivničku polovinu je retko prelazio. U defanzivi je uglavnom, u tandemu sa Petrovićem, uspevao da zatvori stranu, sa tog boka je mnogo manje „duvalo“ kroz odbranu Topolčana.
Ocena
6
Nemanja PetrovićOdbrana
Navikli smo od Petrovića da ga mnogo više gledamo u ofanzivnim akcijama. Ni protiv Partizana ga nije bilo u značajnijoj meri u napadu, a večeras pogotovo. Ipak, u defanzivi je bio sasvim solidan, a sprečio je čist gol u 34. minutu, kada je glavom izbacio loptu sa gol linije.
Ocena
6
Miloš PantovićVezni
(do 59.) Biće mu teško da uđe u cipele koje je ostavio u svlačionici Luka Ilić. Neverovatnu šansu je promašio mladi fudbaler sredinom prvog poluvremena, bio je sam ispred golmana i platio je danas neiskustvu igranja na velikoj sceni, verovatno i tremi. Osim toga tanko, nedovoljno jak u duelima, slab na lopti...
Ocena
5
Saša JovanovićNapad
Znalo se da će mu biti teško bez „starih ortaka“ Ilića i Ratkova, koji su otišli iz kluba i večeras se naročito videlo da sa Pantovićem i Rakonjcem još nije dostigao sinhronizaciju. Nekoliko njegovih prodora i pasova je završilo neispraćeno, ali je stvorio najbolju šansu na utakmici za TSC, koju je Pantović promašio. Nije se ni on snašao u 89. minutu posle dubinske lopte iza leđa odbrane Brage, rukom je zaustavio, a bila je to velika šansa.
Ocena
6
Marko RakonjacNapad
(do 46.) Teško je igrati celu utakmicu leđima okrenut golu sa dvojicom protivničkih štopera za vratom. Imao je Rakonjac neke uspešne akcije, gde je dolazio do lopte, zadržavao je, ali nije uspeo da uđe u šansu, da zapreti golmanu Brage.
Ocena
5.5
Milan RadinVezni
(od 46.) Prvih desetak minuta kao da se nije snašao, napravio je nekoliko grešaka, a onda je posle toga pohvatao konce, pokupio nekoliko lopti, jednu oduzeo na protivničkoj polovini i stvorio dobru situaciju za napad, koji je potom pokvario Ćirković.
Ocena
5.5
Aleksandar ĆirkovićNapad
(od 59.) Katastrofalna partija. Trebalo je da donese nešto s klupe, kao svež igrač, a „uspeo“ je da upropasti tri jako dobre situacije za TSC na polovini Brage. Na kraju je, kod treće u odličnoj kontri, iznervirao ceo tim, nije se znalo ko sve viče na njega.
Ocena
5
Petar StanićVezni
(od 79.) Premalo na terenu da bi bio ocenjen
Ocena
-
Goran AntonićOdbrana
Nestvarno. Samo što je ušao u igru, iz prvog kontakta s loptom, Antonić je „asistirao“ domaćima za treći gol.
Ocena
5
Žarko LazetićTrener
Nije odstupio od svojih fudbalskih principa. Nije nabio „sto“ defanzivaca u prvih 11 i grčevitim bunkerom gledao kako da prođe sa što manje golova. Probao je TSC da igra maltene na isti način kao u Srbiji, samo sa dosta direktnijim fudbalom, ali je razlika u klasi dva tima poprilična. Probao je TSC i visokim presingom i dugim loptama iza leđa odbrane Brage i sve je to povremeno davalo rezultat. Ipak, Portugalci su mnogo jači, rutinski su čuvali 2:0 u rukama, dok im se nije ukazala šansa za treći gol. Najveća zamerka na Lazetićev račun je izbor da startni štoper bude mladi Đorđević, kojem je to prva utakmica u novom klubu i to se i te kako videlo.
Ocena
6



tagovi

TSC Bačka TopolaLiga šampionaMozzart Bet SuperligaŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara