Miloš Cvetković i Nemanja Petrović slave gol (©Starsport)
Miloš Cvetković i Nemanja Petrović slave gol (©Starsport)

TSC prestigao Partizan: Cvetković i Jovanović pogađali protiv bivšeg kluba za san o Ligi šampiona

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.03.23. | 20:18

Topolčani umalo da ispuste dva gola prednosti protiv Mladosti iz Lučana

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Slaviće se večeras u Bačkoj Topoli! TSC beleži sjajne rezultate, uveliko se mašta o evropskoj jeseni, ali nakon pobede nad lučanskom Mladosti 2:1 može da se razmišlja i o kvalifikacijama za Ligu šampiona! Drugom pobedom kod kuće u nastavku prvenstva ekipa Žarka Lazetića preskočila je Partizan i sela na drugo mesto Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Uspeli su Topolčani da iskoriste poraz crno-belih u jučerašnjem okršaju sa Radnikom iz Surdulice (1:2) i preotmu im poziciju koja vodi u treće kolo kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje. Snove domaćih umalo da pred kraj ugase gosti iz Lučana koji ceo meč nisu pretili, a onda su dobili penal u 87. minutu. Ipak, da se ne ponovi meč sa Spartakom, kada je TSC ispustio dva gola prednosti, pobrinula se odbrana koja je uspela da sačuva vođstvo.

Prošlu utakmicu levi bek, a danas uz desnu aut-liniju, Nemanja Petrović doneo je sva tri boda svom timu u Lazarevcu, a večeras već u 36. minutu duplirao prednost stečenu pogotkom Miloša Cvetkovića koji je u 15. načeo Mladost. Vrlo bitan faktor u igri tima Žarka Lazetića su bekovi i nije retkost da upišu gol ili asistenciju. Danas je viđena odlična saradnja upravo pomenutih igrača, Petrović je dodao loptu Cvetkoviću, koji je poslao projektil za 1:0.

Simbolične podignute ruke u vazduh Cvetkovića značile su da ne želi da slavi pogodak protiv bivšeg kluba. Isti gest je kasnije uradio i Saša Jovanović, koji je po drugi put ove sezone blistao u duelu protiv Mladosti.

Delovala je odbrana Mladosti veoma dobro u uvodnim minutima utakmice, ali ne i u napadu. Ništa konkretno nisu prikazali izabranici Dragiše Žunića. Tek po koja prilika iz polukontre, pa ih s razlogom očekuje borba za opstanak u nastavku prvenstva. Tračak nade je doneo penal pred kraj utakmice, ali je TSC sačuvao tri boda. Igrači lučanskog superligaša ne znaju za pobedu još od novembra prošle godine. Vezali su osmi meč zaredom bez tri boda i jedina su ekipa bez pobede na strani ove sezone u Mozzart Bet Superligi. Do juče im je društvo pravio Radnik iz Surdulice koji je učinio uslugu TSC-u pobedivši Partizan u Humskoj.


TSC je poveo iz prve ozbiljnije akcije. Radin je poslao loptu Petroviću koji je na ivici kaznenog prostora pronašao Cvetkovića. Bivši igrač Mladosti je topovskim udarcem načeo mrežu gostiju. Probudilo je to i defanzivno orijentisane goste, koji su ponajviše iz prekida pokušavali da ugroze gol Veljka Ilića, ali kako je vreme odmicalo tako je domaćin postajao opasniji. Nemanja Stojić i Luka Ilić su pokušali šutevima sa distance, ipak neprecizno.

Dobro postavka odbrane gostiju nije dozvolila napadačima ekipe Žarka Lazetića da osvoje previše prostora, niti da kombinuju ispred gola mladog Savića, sve dok fudbaleri u belim dresovima nisu iz sopstvene greške kumovali drugom golu TSC-a. Ratkov je iskoristio loptu u prostor i prelepim dodavanjem pronašao Sašu Jovanovića, pa je još jedan bivši igrač Mladosti pogodio za duplu prednost. Smenjivali su se igrači u plavim dresovima pred golom gostiju, koji su potpuno pali u igri nakon drugog primljenog gola. Ratkovu je gol poništen zbog ofsajda, dok je Jovanović šutirao pravo u čuvara mreže Mladosti.

Pokušao je Dragiša Žunić da izmenama na poluvremenu probudi svoj tim, osvežen je napad ulaskom Maričića i Tomića, ali se epilog nije promenio. Đakovac je odlično šutirao iz okreta, Luka Savić je intervenisao. Nisu želeli domaći fudbaleri da žure pa je broj prilika umanjen, koncentracija im je bila da se meč privede kraju i upišu nova tri boda. Strpljivo su Topolčani čekali da se stvori još koja prilika za gol, a najbliži tome bio je Luka Ilić, čiji šut je za malo završio u mreži Mladosti. I šut Ratkova je bio opasnost po gol, zakačio je usput igrača odbrane i lopta se odbila od Savića.

Ovacije publike dobio je bivši igrač TSC-a Vladimir Silađi, koji je sa Nenadom Lukićem do pre par godina činio čuveni napadački tandem Topolčana i bio najbolji strelac Mozzart Bet Superlige u njihovoj prvoj sezoni u eliti. Nije pomogao očajnim gostima ni njegov ulazak, jer su domaćini nastavili da stvaraju šanse. Ratkov je ponovo uspeo da nađe saigrača u kaznenom prostoru, Luka Ilić je međutim ponovo pogodio golmana Mladosti. Neopreznost odbrane TSC-a pred sam kraj umalo da skupo košta domaćine. Ilić je oborio Mirića i sudija Stamenković je dosudio penal. Precizan je bio Nemanja Tomić i doneo neizvenost u meč kada se uveliko činilo da je poznat krajnji ishod. I pored nervoze TSC je mogao do trećeg gola, ali Jovanović nije bio precizan.

MOZZART BET SUPERLIGA, 27. KOLO

TSC - MLADOST LUČANI 2:1(2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Bačka Topola

Stadion: TSC Arena

Gledalaca: 600

Sudija: Ivan Stamenković (Beograd)

Žuti kartoni: Đakovac (TSC), Milošević (Mladost)

TSC (5-3-2): V. Ilić 6- Cvetković 7, Antonić 6,5, Stojić 6,5, Krstić 6,5 (od 90. Cvetinović), Petrović 7- Radin 6,5 (od 71. Milosavljević 6,5), Đakovac 6,5, L. Ilić 6,5 (od 71. Kuveljić 6) - Jovanović 7, Ratkov 7 (od 80. Vukić)

MLADOST (5-3-2): Savić 6,5 – Varjačić 6,5, Žunić 6, Milošević 6, Maksimović 6, Ćirković 6- Regis Baha 6 (od 46. Maričić 6), Adamović 6 (od 67, Marčić 6), Mirić 6 – Jojić 6 (od 67, Silađi 6), Stanisavljević 6 (od 46. Tomić 6)

Igrač utakmice: Miloš Cvetković 7

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

TSC - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

TSC Bačka TopolaMladost LučaniMozzart Bet SuperligaMiloš CvetkovićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara