Goran Antonić (©Starsport)
Goran Antonić (©Starsport)

TSC pucao iz svih oružja pred Bragu, Radnički potpuno nemoćan

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.08.23. | 20:05

Nišlije bez šansi u okršaju sa vicešamšpionom na premijeri drugog kola Mozzart Bet Superlige (0:3) – sva tri gola postigli rezervisti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Na debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, TSC će putovati u odličnom raspoloženju. Sjajnu uvertiru za gostovanje Bragi, vicešampion Srbije napravio je u Nišu, gde je na onaj bod protiv Partizana pridodao još tri iz premijernog duela drugog kola Mozzart Bet Superlige protiv Radničkog (3:0). Bila je to prava injekcija sa klupe, kuriozitzet je da su sva tri gola postigli rezervisti u drugom poluvremenu. 

Izabrane vesti

Nekad je to bilo teško gostovanje, a već neko vreme omiljena gostiona za klubove iz vrha domaćeg šampionata. Ako je suditi po okršajima sa Topolčanima, Radnički ni za pedalj nije odmakao u odnosu na prethodnu sezonu. Čak je i rezultat u okršaju ovih rivala na kraju isti kao i pre tačno godinu dana. Gostovanje na Banovom brdu ulilo je neku nadu navijačima Nišlija, ali Radnički je danas bio – očajan. Bezopasan i bezidejan. Pitanje je, znajući da u naredna dva kola gostuje Partizanu i Vojvodini, može li kraj avgusta da dočeka iznad poslednje pozicije na tabeli?

Na drugoj strani, gosti kao da su svesno samo odradili prvo poluvreme po nesnosnoj vrućini, a onda u nastavku ubacili u višu brzinu i rutinirali ovu utakmicu. Domaćina je „otvorio“ Ćirković, a dokusurili ga Rakonjac i Kuveljić u finišu.

Ako je baš moralo u četvrtak, da bi TSC odmoran dočekao gostovanje Bragi – što je potpuno u redu, mada je i to smetalo Meraklijama, koje su uobičajeni bojkot utakmica koje se igraju radnim danima ovog puta ograničile na prvo poluvreme; zašto tako rano, jer po onoj vrućini nije sasvim prijatno ni ispijati koktele u bazenu, a kamo li igrati fudbal? Ostaje utisak da je to bitno uticalo na vrlo mršav učinak fudbalera oba tima u prvom poluvremenu.

U odnosu na mečeve prvog kola, gosti su izvršili samo jednu izmenu – Radin umesto Kuveljića, a domaćin tri u startnoj postavi – vratio se Škrbić, Petrov ostao na klupi, baš kao i kapiten Marjanović, te povređeni Vlajković, pa su tandem po desnoj strani činili Frej i Mesarović. I mada ostaje utisak da su mnogo bolje po levoj funkcionisali Stojanović i Belaković, odakle je bar pretila permanentna opasnost za odbnranu Topolčana, upravo je pomenuti tandem po desnom boku režirao najbolju priliku Radničkog u prvom delu, u 40. minutu, nakon što je svemu prethodila dobra intervencija Bakića, ali je na kraju Veljko Ilić zaustavio udarac Filipa Freja.

Da li su domaći fudbaleri, potpuno suprotno zahtevima trenera Trajkovića, baš kao protiv Čukaričkog na premijeri, ušli u meč sa previše respekta prema rivalu, ili se vicešampion toliko uspešno nametnuo – istina je verovatno negde na sredini, tek, gosti su u uvodnom delu meča potpuno sakrili loptu. Ta nadmoć u posedu nije im donela neku veliku korist u napadu, štaviše, najveća uzbuđenja predstavljalo je nekoliko njihovih grubih startova na sredini terena, a dve najveće prilike TSC je imao u samom finišu prvog poluvremena, u razmaku od jednog minuta. Najpre je Stanić gađao za malo preko gola iz slobodnog udarca sa 20 metara, nakon nepotrebnog prekršaja Bakića, a onda se Đakovac, fudbaler koji ima fudbal u malom prstu i to je vidljivo u svakom njegovom pokretu, našao u opasnoj polukontri, ali promene rezultata nije bilo. 

Zanimljivu izmenu izvršio je na poluvremenu Žarko Lazetić, Ćirković je ušao u igru umesto Ćalušića i otišao na desni bok, a Cvetković se vratio u poslednju liniju. Menjao je i Trajković, ulazak Petrova označio je napadačko opredeljenje, ali se to nije previše odrazilo na dešavanja na terenu.

Pokušaj Radina iz velike daljine, koji je prohujao pored stative bilo je jedino uzbuđenje. Desilo se pravo pomračenje svesti Aleksandra Vojnovića, najpre je lošom reakcijom poklonio loptu Đakovcu, a onda sumanutom kretnjom sprečio postavljanje ofsajd zamke za strelca Aleksandra Ćirkovića. Neshvatljivo statično delovala je čitava ekipa Radničkog, Radin je sasvim mirno asistirao Ćirkoviću kroz sredinu protivničke odbrane, a ovaj stigao da se okrene i lepo plasira u suprotan ugao – neodbranjivo za Stevanovića.

Pokušao je Trajković još nekim izmenama, ali nije ovo bio dan za njegove fudbalere. TSC je znalački iskoristio prostore koji su se otvorili, pa je najpre Rakonjac pogodio na asistenciju Pantovića, prikazavši i mnogo osećaja kod lažnjaka koji je prethodio golu, a tačku je u poslednjem minutu stavio Kuveljić iz slobodnog udarca. 

RADNIČKI- TSC 0:3 (0:0)

/Ćirković 64 Rakonjac 83, Kuveljić 90/

Niš.

Stadion Čair.

Gledalaca: 700.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Žuti kartoni: Pejović, Mesarović, Ilić, Maka Gaku, Jamkam (Radnički), Stanić, Antonić, Cvetković, Radin (TSC).

RADNIČKI (3-4-2-1): Stevanović 5.5 – Vojnović 5, Jamkam 6, Bakić 5.5 – Frej 5.5 (od 70. Ivelja 5), Pejović 5, Ilić 5, Stojanović 5.5 (od 70. Maka Gaku 5) – Mesarović 5.5 (od 52. Petrov 5.5), Belaković 6 – Škrbić 5.

TSC (3-5-2): Ilić 6.5 – Antonić 6.5, Stojić 6.5, Ćalušić 6 (od 46. Ćirković 7) – Cvetković 6.5, Radin 7 (od 70. Kuveljić 7), Đakovac 7, Stanić 7 (od 64. Rakonjac 7, od 86. Milovanović -), Petrović 6 – Jovanović 6 (od 70. Cvetinović -), Pantović 6.5.

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO:

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90/

Subota

18.00: (2,70) Javor (3,05) Novi Pazar (2,80)

20.00: (2,55) Železničar (3,15) Mladost Lučani (2,95)

20.05: (1,05) Crvena zvezda (14,0) Napredak (35,0)

Nedelja

17.00: (3,40) Radnički 1923 (3,40) Čukarički (2,15)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.05: (2,85) IMT (3,20) Voždovac (2,60)

Ponedeljak

18.00: (2,60) Radnik (3,15) Spartak (2,85)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaTSC Bačka TopolaRadnički NišŽarko LazetićIfet ĐakovacMarko RakonjacNikola KuveljićAleksandar Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara