©Reuters
©Reuters

TSC sa Vest Hemom, Olimpijakosom i Frajburgom u Ligi Evrope!

pet. 01.09.23. | 13:15

Pratite žreb za grupnu fazu Lige Evrope

TSC u grupi smrti Lige Evrope! Ove jeseni u Bačkoj Topoli gostovaće snažne ekipe, osvajač Lige konferencije Vest Hem, grčki šampion Olimpijakos i nemački Frajburg.

Vicešampion Srbije baš nije imao sreće na žrebu, jer se radi o ekipama vrhunskog kvaliteta. Sa snagom Olimpijakosa ovdašnja javnost je mogla da se upozna u nedavnim okršajima sa Čukaričkim u plej-ofu Lige Evrope, o Vest Hemu ne treba trošiti reči, a Frajburg je bio pravi hit prošle sezone u Bundesligi, kojem je nedostajalo samo tri boda da se plasira u Ligu šampiona.

Čekićari iz Londona su na početku Premijer lige pokazali ogromne ambicije, osvojili su sedam bodova u prva tri kola i večerašnje gostovanje Lutonu čekaju na drugom mestu na tabeli.

Frajburg se nakon dva odigrana kola u nemačkom šampionatu nalazi u grupi od pet ekipa sa maksimalnim učinkom. Sastav Kristijana Štrajha je na otvaranju sezone savladao Hofenhajm u Zinshajmu nsa 2:1, a potom je na svom terenu srušio Verder sa 1:0.

Sastav Žarka Lazetića je u plej-ofu Lige Evrope i obračinima sa Bragom jasno video koliko je daleko od Lige šampiona, ali je u Ligi Evrope dobio rivale koji su vrlo blizu kvaliteta elitnog takmičenja, tako da će svaki eventualni osvojeni bod u grupi A predstavljati pravi podvig za srpskog vicešampiona.

Žreb u Monaku doneo je nekoliko prilično atraktivnih grupa, pored ove u kojoj se nalazi TSC. Tu se pre svega misli na grupu B, gde se nalaze Ajaks, Marselj, Brajton i AEK.

U Grupi C su favoriti naizgled Rendžers i Betis, ali tu je i odlična Sparta, te ambiciozni šampion Kipra Aris iz Limasola. Italijani su vrlo dobro prošli, s obzirom da će Atalanta igrati u grup D sa Sportingom, Šturmom i Rakovim, dok je Roma u Grupi G sa Slavijom, Šerifom i Servetom.

Liverpul će za rivale u grupi E imati LASK, za koji igraju Slobodan Urošević i Veljko Nikolić, a tu su još i Union Sen Žiloaz i Tuluz. Vrlo ujednačena je grupa F gde su Viljareal, Ren, Makabi Haifa i Panatinaikos, dok je najmanje atraktivna grupa H gde se nalaze Leverkuzen, Karabag, Molde i Heken.


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara