TSC u Frajburgu: Igramo protiv najorganizovanije ekipe u grupi, ali dobro se branimo timski

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.11.23. | 19:56

„Pokazujemo iz utakmice u utakmicu napredak“, poručuje Žarko Lazetić iz Nemačke

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Frajburga)

Treće ovogodišnje gostovanje Topolčana u Evropi, a drugo u grupnoj fazi biće u Frajburgu. Pristigla je ekipa iz Bačke Topole u odličnom raspoloženju na noge nemačkom timu, željna da ostavi dobar utisak i proba da postigne pozitivan rezultat. Nisu otpisani izabranici Žarka Lazetića, ostalo je još tri utakmice od čega su dve ne strani, poslednji je Pirej. Posle stadiona u Londonu, imaće priliku vicešampion Srbije da se oproba i na Evropa Parku i da se nađe na istom terenu gde su nedavno igrali timovi poput Juventusa. Meč sudi Rohit Sagi iz Norveške (četvrtak 21 čas, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Kao i pred svaku utakmicu, bilo u Mozzart Bet Superligi ili nekom od evropskih takmičenja, neće se predati unapred tim iz Bačke Topole. Izlvače cele sezone pouke iz ovakvih utakmica Topolčani, a protiv Frajburga je prilika za ispravak stigla vrlo brzo. Ako i ne bude pozitivnog rezultata, TSC će još jednom poneti veliko iskustvo iz meča sa ovakvim protivnikom. Ne kriju u taboru vicepravaka Srbije ni oduševljenje uslovima koje su zatekli na stadionu izgrađenom pre svega dve godine.

Došli smo u super raspoloženju, još kada vidimo uslove i stadion radujemo se spektaklu protiv izvanredne ekipe. Imamo ambicije kao pred svaku utakmicu i poučeni iskustvom iz prošle utakmice sa njima, daćemo sve od sebe, da budemo hrabri i organizovani i da dođemo do povoljnog rezultata za nas“, rekao je Lazetić na početku obraćanja medijima.

Još jednom je istakao šef struke Topolčana da se ne opterećuje rezultatom, niti vrši u tom pravcu pritisak na svoje fudbalere. Rezultat jeste bitan ali su po rečima mladog stratega mnogo bitniji stav, motiv i prikazana igra na terenu.

Ja ne posmatram to tako, jer i ja i stručni štab gledamo da sve prenesemo na igrače, meni je važno pre svega kako izgledamo na terenu. Ja sam mnogo zadovoljniji bio protiv Novog Pazara nego protiv Zvezde gde smo ostvarili kao dobar rezultat. Najvažniji jeste na kraju rezultat, ali meni je važnije od toga da li smo tim, kako pariramo i koliko se držimo na terenu onoga što želimo da radimo“, istakao je Žarko Lazetić.

Vest Hemu je odolevao TSC više od sat vremena, protiv Olimpijakosa su uzeli bod, dok je Frajburg slomio Topolčane za jedno poluvreme. Smatra šef stručnog štaba vicešampiona Srbije da je nemački tim najkompaktnija ekipa u grupi i da je njegovom timu bilo možda i najteže igrati protiv izabranika Kristiana Štrajha. Posebno naglašava način na koji se branio protivnik u prethodnoj utakmici odigranoj u Bačkoj Topoli. Dotakao se i momenta iz prvog okršaja, kada se u šansi našao Miloš Vulić koji je mogao da duplira prednost kluba iz Bačke Topole.

Frajburg je sjajan tim i po mom mišljenju od tri protivnika u grupi i timski najorganizovaniji. Da li je to vrednost igrača ili kako se to meri, ne znam, ali oni u pripremi utakmice mnogo manje prostora nude defanzivno. U visokom presingu su jedan na jedan, ostavljaju prostor iza ali to dobro čitaju, sužavaju, prave korekcije. Uzeli smo ih za primer, ono što smo naučili iz te prethodne utakmice, kod prednosti za nas njihov napadač stiže našeg u odbrani i oduzima mu loptu, i to je bio ključni momenat utakmice. Očekujem ih i sutra da će biti agresivni, stajati visoko i da će želeti da se nadigravaju. Spremni smo na sve faze igre. Probaćemo posle oduzetih lopti neku tranziciju, protiv Frajburga je to jako teško. Pokazujemo iz utakmice u utakmicu neki napredak, gde su ekipe mnogo vrednije od nas na papiru. Posle svih utakmica očekujem i da ćemo na ovoj utakmici uspeti da napravimo korak napred. Takmičićemo se za dobar rezultat pa ćemo da vidimo koliko će to biti dobro“, reči su šefa struke predstavnika Srbije, Lazetića.

Koban je po Topolčane bio kapiten Brazilaca iz Brajsgaua, Vinćenco Grifo, čiji het-trik je potopio sve nade vicešampiona Srbije pre dve sedmice. Ipak, Žarko Lazetić navodi da su golovi Frajburga padali ne iz uigranih akcija već iz prekida i spleta okolnosti u kojima se našao njegov tim, odnosno da njegovi fudbaleri nisu bili nadigrani kod sva tri pogotka nemačkog predstavnika.

Dobro se branimo timski i tako će biti i sutra. Ako ih svedemo na jedan na jedan i veliki prostor onda su u prednosti. Grifo je sjajan igrač, njega smo naglasili pre utakmice, ali on je nama dao gol iz penala, slobodnog udarca i kada se naš igrač okliznuo. Protiv takvih timova je nama potrebna ta sreća koji su oni imali. Ta utakmica nam je neki model da pokušamo da ponovimo neke stvari što se tiče defanzivnog aspekta, pa da posle treninga i svega ostalog što radimo zaslužimo malo više sreće i mi budemo u prednosti“, podvukao je Žarko Lazetić.

Napadač vicešampiona Srbije i najbolji igrač prvenstva prošle godine, Saša Jovanović, naglašava značaj pobede nad Čukaričkim koja je njemu i saigračima dala krila, ali i činjenicu da će kompletna atmosfera takođe biti dodatan motiv za Topolčane.

Značila nam je ta pobeda dosta jer bio je derbi, i uzeli smo uzeli tri velika boda. Došli smo sa puno samopouzdanja, spremali smo se što bolje i nadamo se povoljnom rezultatu sutra. Čuo sam da je dobra atmosfera i dobri navijači ovde u Frajburgu. Ovo su utakmice za nas gde treba da pokažemo karakter i da možemo da igramo protiv velikih timova koji igraju dugi niz godina Evropu. Mi smo da kažemo novi klub na ovoj sceni i dajemo sve od sebe da se spremimo i ulazimo sa puno samopouzdanja i jedva očekujemo sutrašnju utakmicu“, naveo je Jovanović.


tagovi

Žarko LazetićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara