Stadion Smedereva (©Starsport)
Stadion Smedereva (©Starsport)

TSC u Smederevu otvara treći front: Prošle sezone smo jedva izvukli živu glavu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 10:58

Prošlogodišnji polufinalista otvara i treći front ove sezone na vrlo teškom terenu i samim tim teškom gostovanju (danas 14.00 časova, TV Arena Premium 2).

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uveliko se fudbaleri Žarka Lazetića takmiče u domaćem prvenstvu i u Evropi, a sada počinje i put kroz najmasovnije takmičenje srpskog fudbala. Vicešampion Srbije će na gostovanju u Smederevu protiv člana Mozzart Bet Prve lige otvoriti i treći front ove sezone. Prošle godine je put do polufinala krenuo iz Loznice, sada se klub iz Bačke Topole seli na istok, na noge drugoplasiranoj ekipi drugog ranga takmičenja. Pravdu će deliti Milan Stefanović, utakmica počinje u 14 časova (TV Arena Premium 2).

Izabrane vesti

Strateg TSC-a Žarko Lazetić svestan je uloge favorita, ali podseća na prošlosezonski meč u Loznici koji je njegov tim teškom mukom dobio sa 2:1. Sada Topolčani očekuju sličnu situaciju na otvaranju i priznaju da im neće biti lako u šesnaestini finala kupa Srbije protiv ekipe Smedereva.

Prošle godine smo protiv Loznice jedva izvukli živu glavu u prvoj Kup utakmici i sigurno je da će protivnik rasterećen uloge favorita i u dobrom momentu u kome se nalazi biti spreman za nas. Kompaktni su, dobro se brane i disciplinovani su. Imaju dosta iskusnih igrača, supeligaša, tako da će meč biti otvoren za bilo koji ishod i videćemo kako ćemo se snaći“, rekao je Lazetić.

Ne očekuje vrhunske uslove za fudbal šef struke Topolčana, ali ističe da će teren biti otežavajući faktor za obe ekipe, ne samo za njegovu. Smederevo je do nedavno bilo jedna od dve neporažene ekipe drugog ranga domaćeg fudbala, ali su Oklopnici izgubili derbi od OFK Beograda kod kuće (1:2).

Po onome što smo videli čini se da je teren u Smederevu loš, a to će dodatno da izjednači kvalitet, jer na takvom terenu nije bitno ko je kakav igrač, već ko će kako da dobija duele. Na nama je da se adaptiramo i pronađemo način da odigramo najbolje što umemo i probamo da prođemo dalje. Smederevo je ozbiljan tim u svojoj ligi, koja je prilično izjednačena. Primaju i daju malo golova, ali utakmice rešavaju u svoju korist. Od OFK Beograda su po meni izgubili potpuno nezasluženo i sve u svemu ekipa su za respekt“, naveo je Lazetić.

Očekuje TSC pakleni raspored i utakmice na svaka tri ili četiri dana. Više puta je Žarko Lazetić naglašavao da je to ono za šta se tim borio, i da nema mesta izgovorima. U nedelju dana odigraće Topolčani tri meča u tri različit takmičenja. Posle Smedereva, sledi gostovanje Voždovcu, zatim u Bačku Topolu dolazi Frajburg.

Prvo ide Kup u sredu, pa prvenstvo u subotu i potom, u četvrtak Liga Evrope. To je veliki izazov za nas i biće sjajno iskustvo. Naravno to je ritam koji smo želeli i za koji smo radili. Pred nama je osam važnih utakmica u tri nedelje, ali za igraće je to posebno uživanje. Mi, kao stručni štab, smo pokušali da se organizujemo i pripremio mečeve unapred, kako bi imali neki okvirni plan“.

Izvešće Lazetić na teren kombinovani sastav, mladi centralni bek Mateja Đorđević je odsutan duže vreme zbog povrede, dok su juče za mladu reprezentaciju Srbije nastupali Veljko Ilić i Miloš Pantović. Zbog gustog rasporeda očekuje se da od starta na teren istrče i Aleksandar Ćirković, Bence Šoš, Jovan Vlalukin, priliku bi mogao da dobije i Uroš Milovanović. Meč sa Oklopnicima poslužiće stručnom štabu Topolčana i za svojevrsnu pripremu narednih mečeva, u smislu ispravke određenih nedostataka u igri.

Đorđević se polako uključuje u rad, a dva mlada reprezentativca trenutno nisu tu. Ostalih dvadeset igrača su odradili izvanredne treninge. Analizirali smo početak sezone i evropske utakmice i pokušali da odradimo korekcije i unapredimo neke segmente igre, tako da popravimo ono što je delovalo loše. Momci su se pripremili i sada nam ostaje teži deo, da sve to prenesemo na teren i ostvarujemo rezultate koje želimo, ne samo u Smederevu, već u ostalim mečevima koji dolaze a koji su svaki na svoj način poput derbija. Biće izazovno, pred nama su ekipe sa vrha tabele i Evropa“, zaključio je Lazetić.

Projektovani sastav TSC-a (3-5-2): Simić- Krstić, Stojić, Cvetinović- Vlalukin, Kuveljić, Stanić, Vulić, Šoš- Ćirković, Milovanović.

KUP SRBIJE – 1/16 FINALA:

Sreda

14.00: (13.0) Smederevo (5.50) TSC (1.22)

15.00: (16.0) Trajal (8.00) Crvena zvezda (1.12)


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaSmederevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara