Kapiten Petrović i Viktor Gomes (© MN Press)
Kapiten Petrović i Viktor Gomes (© MN Press)

TSC upoznao Ligu šampiona: Tamo ne prolazi ono što može u Srbiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 09:45

Utisci posle debija Topolčana i poraza u Portugaliji

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Sanjali su san u Bačkoj Topoli i dosanjali ga. Prvo su postali vicešampioni Srbije, što im je omogućilo da se nadmeću za učešće u elitnom takmičenju UEFA. Žreb je odredio da put kroz Evropu krene iz Brage. Kako stvari stoje, teško da će tim Žarka Lazetića uspeti da pređe prvu prepreku, pa su nade o grupnoj fazi minimalne.

Izabrane vesti

Pokazali su fudbaleri tima sa severa Srbije volju i znanje, ali su dozvolili sebi kobne greške zbog kojih su primili tri gola. Ne bi ni poraz od dva gola zaostatka bio smak sveta, ali su tek još jednim momentom nepažnje Topolčani sebi zagorčali život (0:3).

Govorio je i šef stručnog štaba TSC-a da očekuje atomski fudbal. Poredio je posle utakmice Bragu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Poraz od Arsenalista je podsetio na onaj od Crvene zvezde u generalnoj probi pred početak sezone. I drugi detalji su bile preslikani kao u duelima Topolčana sa večitima.

Umeju fudbaleri vicešampiona Srbije da ugroze svačiji gol, ali i da kiksnu gde ne bi trebalo. U domaćem fudbalu to možda druge ekipe ne znaju da iskoriste, ali i neumesno je reći da neki tim ponavlja greške iz meča u meč. Takođe, TSC je ekipa čiji trener ne odustaje od prinicpa, sa svima voli da se nadmeće i postavlja tim ofanzivno. U većini slučajeva je to bilo isplativo, ali ume i da se obije o glavu.

Nije ni sa Portugalcima bilo sve tako crno i(li) sivo, uspevali su na trenutke predstavnici srpskog fudbala da stanu na loptu, isteraju protivnika van kaznenog prostora, i propuste jednu stopostotnu priliku u vidu zicera Miloša Pantovića. Sve je to bilo nedovoljno za pozitivan ishod. Brzinskim golovima ekipe Artura Žorža su kumovale greške fudbalera u plavom. Zakasnela reakcija, ostavljen prostor i izostanak izlaska u blok omogućili su Brumi da nesmetano šutira ka golu Veljka Ilića. Jeste krilni napadač i kasnije pravio haos po boku, ali ni on, ni njegovi saigrači nisu uspevali takvu prednost da iskoriste.

Đakovac i Abel Ruis (© MN Press)Đakovac i Abel Ruis (© MN Press)

Kao da je rano primljeni pogodak ošamutio TSC. Braga je odlučila da ga dotuče. Izgubljena lopta na sredini, pas u prostor i rutinska reakcija Picija. Uspeo je Lazetić posle toga da umiri svoj tim do te mere da su fudbaleri portugalskog tima u drugom delu delovali bezopasno u nekim trenucima. A onda so na ranu, nova greška, i još jedna lekcija za vicešampiona Srbije.

Imaće u revanšu težak domaći zadatak, ali moguće je da dobiju pozitivnu ocenu.

Izreka kaže da se prvi mačići u vodu bacaju, pa će Topolčani pokušati da utakmicu na Kamenolomu iskoriste za kvalitetnu analizu. Debituju u ovakvom okruženju, a pojedini igrači su prvi put zaigrali na utakmici ovakvog ranga. Ako su i u glavi otpisali grupnu fazu Lige šampiona, očekuje ih na jesen drugo po rangu takmičenje UEFA. A već sutra tamo mogu da nalete na Liverpul, Brajton, Romu, Viljareal, Leverkuzen ili Vest Hem. Ekipe protiv kojih im se ne smeju ponoviti greške iz meča sa Bragom.


 


tagovi

TSC Bačka TopolaLiga šampionaŽarko LazetićBragakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara