Goran Antonić ©Star Sport
Goran Antonić ©Star Sport

TSC uvek ide na pobedu, to ga je koštalo prvog poraza na strani u sezoni

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 13:09

"Mogli smo da je uvedemo u mirniji tok, da ostanemo da ležimo dole, jer bi nam bio dovoljan bod da ostanemo neporaženi, kako se priča. Ja sam to insistirao, tako smo izvodili lopte, ostavljali gore dva igrača i na kraju nas je to i koštalo", kaže Žarko Lazetića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nedostajale su sekunde da ekipa Žarka Lazetića okonča regularni deo prvenstva bez poraza u gostima. Ali, kako to inače biva u Vojvođanskom derbiju, ne može bez trilera i drame. Ovaj put se za to pobrinuo Njegoš Petrović, kada je u petom minutu nadoknade glavom zatresao mrežu Veljka Ilića. Sve što je preostalo defanzivcima TSC-a bilo je da isprate kako lopta ide iza leđa njihovog čuvara mreže, a samim tim i kako prvi put u sezoni gube meč na strani. Dugo je trajao ovaj niz Topolčana, tačnije od aprila prošle godine i poraza na stadionu Rajko Mitić od Crvene zvezde. Od tada je prošlo 16 utakmica, a da domaćin nije umeo da pronađe rešenje kako da savlada kod kuće tim iz Bačke Topole. Čast da sruši ovaj rekord pripala je Vojvodini, pa su Novosađani ujedno i prvi put u istoriji uspeli da na Karađorđu savladaju rivala iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

Proteklo je mnogo vode Dunavom od kako je tim sa severa Srbije poslednji put sa gostovanja otišao bez makar jednog boda. Ne računajući evropske mečeve, pa i poraz na penale u kupu Srbije od Smedereva, Topolčani su redom prevazilazili sve prepreke. Mučio se tu i šampion Srbije koji je morao da se zadovolji remijem, Čukarički i Partizan su gubili kod kuće, Novi Pazar je od straha i trepeta za klub sa severa Srbije postao poslastica i primio je na dve utakmice kod kuće osam pogodaka. Bilo je i remija bez golova, ali niz je trajao. Takođe, tim iz Bačke Topole je u Novom Sadu prvi put posle dve godine i 32 utakmice na poluvremenu u gostima gubio. To je možda i bio nagoveštaj poraza, sa tim što se ekipa uzdigla i uspela da nadoknadi deficit od dva gola zaostatka. A onda je na scenu stupilo najjače oružje Novosađana, sudijska nadoknada, što je period kada Stara dama najčešće voli da zatrese mrežu rivala.

Dva puta je TSC ove sezone gubio Vojvođanski derbi, što mu se nije nikada ranije dešavalo. Preciznije rečeno, Voša je samo jednom uspela da savlada Topolčane do ove sezone, i o u njima jako nezgodnom momentu. Poslednje kolo plej-ofa odigrano maja 2022. na TSC areni donelo je derbi u kojem bi pobeda domaćem timu značila izlazak u Evropu. Mogao je do kontinentalnog takmičenja Žarko Lazetić već u svojoj prvoj sezoni na klupi tima sa severa Bačke, a da ne bude tako pobrinula se novosadska stara dama. Koliko je ovaj derbi značajna utakmica za oba tima, govori i upravo pomenuti susret gde je Vojvodina došla da odigra za njih meč bez rezultatskog značaja, a ipak stigla do pobede. Ovaj poslednji duel će tek pojačati strasti, i dodatno zakuvati rivalstvo dva tima. Prilika za novi spektakl je već narednog vikenda, u prvom kolu plej-ofa.

 Žarko Lazetić ©Star Sport Žarko Lazetić ©Star Sport

Strateg Topolčana smatra da je njegov tim pored zaostatka na poluvremenu odigrao dobro, sem što je po njemu nedostajalo više igrača u završnici. Nije menjao gotovo ništa mladi strateg, a već nakon par minuta u nastavku je Ifet Đakovac smanjio prednost Novosađana. Izjednačenje je iapk stiglo preko rezervista, Saše Jovanovića i Bence Šoša. Mladi strateg i u ovom porazu svoje ekipe vidi samo pozitivne aspekte igre, uz napomenu da je utakmica generalno bila vrlo uzbudljiva za posmatranje.

"Izvanredna utakmica, posebno sa naše strane. Prvo poluvreme jedno od najboljih koje smo odigrali, osim toga što nismo dovoljno popunjavali kazneni prostor. Imali smo dosta prilika, Vojvodina je dala dva izvanredna pogotka, imala još jednu dobru šansu. Odmah na početku se videlo u kom će smeru ići utakmica, obe ekipe su razmenile po dve dobre prilike. Odlična je bila reakcija u drugom delu, igrali smo dobro do tog drugog našeg gola. Očekivano nas je Vojvodina posle toga spustila dole", naveo je Lazetić posle utakmice.

Posle izjednačenja, stručni štab TSC-a je napravio izmene koje su značile da tim iz Bačke Topole ide na sva tri boda. Jeste Lazetić pojačao defanzivu uvođenjem trećeg centralnog beka, ali je u veznom redu ostavio samo dva vezna igrača, ostatak tima su činila krila i napadači. Preuzima mladi stručnjak na sebe odgovnornost za poraz, ali ne krije da je mentalitet njegov tima takav i da ciljano nije želeo da po svaku cenu sačuva bod, već da ide na sva tri.

"Ja sam odgovaran za ovu utakmicu, mogli smo da je uvedemo u mirniji tok, da ostanemo da ležimo dole, jer bi nam bio dovoljan bod da ostanemo neporaženi, kako se priča. Mentalitet je takav da idemo na pobedu, ja sam to insistirao, tako smo izvodili lopte, ostavljali gore dva igrača i na kraju nas je to i koštalo. Odgovornost je trenera, nema šta. Mojim igračima čestitam jer su bili izvanredni, pobeđivali smo Vojvodinu u Novom Sadu ranije, ali nismo igrali ovako. Može da bude bolje, već za par dana imamo priliku da se ponovo izmerimo sa ovakvim ekipom. Ovaj gol Vojvodine je dokaz da su u dobrom momentumu, da imaju dobar ambijent. Čeka nas još jedna dobra utakmica, nadam se sa drugačijim ishodom“, istakao je Žarko Lazetić.


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara