(©Starsport)
(©Starsport)

TSC veruje u "zeleno svetlo" iz UEFA: Liga Evrope može u Topoli, Liga šampiona ne

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 10:35

Kvalifikacije za elitno takmičenje Topolčani započinju na svom stadionu

Slavi se još u Bačkoj Topoli istorijski uspeh i osvojeno drugo mesto u Mozzart Bet Superligi. Osim pitanja koga će tim Žarka Lazetića da izvuče na žrebu u julu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, postavlja se još jedno: Na kojem stadionu će TSC dočekati rivale?

TSC arena je stadion treće kategorije po standardima UEFA, što znači da ispunjava uslove za odigravanje mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Sutra bi tako na teren u Bačkoj Topoli mogli da istrče Marselj, PSV, Rendžers ili Braga. Plej-of je druga stvar, tu je potreban stadion kategorije četiri.

Izabrane vesti

Ukoliko TSC bude eliminisan već u trećem kolu, preći će direktno u grupnu fazu Lige Evrope. Kako nalažu pravila, tu se takođe traži stadion veće kategorije. Ono što koči Topolčane je broj sedišta pošto ih u Bačkoj Topoli ima 4.500, a potrebno je 8.000. Ipak, kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, UEFA bi mogla da da „zeleno svetlo“ i dozvoli timu koji je zauzeo istorijsko drugo mesto da igra mečeve grupne faze Lige Evrope na svom stadionu.

Već su se na novom stadionu TSC-a igrali neki međunarodni mečevi, mlada reprezentacija Srbije je pred lokalnom publikom igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kao i prijateljske mečeve, dok je prethodne godine viđen i jedan meč Lige nacija između Slovačke i Belorusije. Sve to daju nadu Topolčanima da bi UEFA mogla da im „namigne“ i izda dozvolu da Ligu Evrope igraju u svom domu.

Delegacija krovne organizacije fudbala na Starom kontinentu je već obišla stadion na severu Srbije i uverila se u odlične uslove. Po toj logici možda bi isti ishod mogao da bude i za potencijalni plej-of Lige šampiona, ukoliko bi se TSC tamo plasirao.

Grupna faza Lige šampiona je neka druga priča, tu bi TSC morao da ide iz Bačke Topole, pa se kao jedino logično rešenje nameću stadioni „večitih“ u Beogradu.



tagovi

TSC Bačka TopolaLiga šampionaUEFALiga EvropeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara