©Starsport
©Starsport

TSC više nije kralj na severu: Radulović srušio vicešampiona Srbije i zakuvao borbu za Evropu

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.11.23. | 21:34

Novosadska Stara dama u 15. kolu Mozzart Bet Superlige slavila u vojvođanskom derbiju odigranom u Bačkoj Topoli (2:1)

Novi derbi ljutih rivala i novo (očekivano) uzbuđenje. Nije prštalo sve možda od fudbala, ali je Vojvodina uspela da iskoristi trenutak i da nakon ubedljivog poraza u Frajburgu dodatno dotuče vicešampiona Srbije. Iako su Novosađani i dalje bez pobede kod kuće protiv rivala iz Bačke Topole, uspeli su da ostanu neporaženi na četvrtom uzastopnom gostovanju na severu Srbije, i da slave drugi put u istoriji. Četa Ranka Popovića, predvođena danas odličnim Andrijom Radulovićem, odnela je velku pobedu i upisala prva tri boda na strani ove sezone, nigde drugde nego u derbiju pokrajine protiv TSC-a- 2:1.

Krenulo je sve kako je mogao da poželi domaći tim. Pogodak već posle tridesetak sekundi, i tada je delovalo da meč ide onako kako je želeo tim iz Bačke Topole. Na njihovu štetu, odlično je bio raspoložen Andrija Radulović, bivši fudbaler Crvene zvezde je sa dva vrhunska gola dotukao vicešampiona Srbije čime je dodatno zakuvao borbu za Evropu i približio novosadski tim pred reprezentativnu pauzu na samo četiri boda razlike iza Topolčana. Ponovo je tim Žarka Lazetića pružio bledu partiju protiv rivala iz iste pokrajine. Subotički Spartak je prva tri boda uzeo u gostima protiv TSC-a, sada je to uradila i Vojvodina.

Izabrane vesti

Silovito je krenuo TSC u derbi i poveo već posle tridestak sekundi. Centaršut Miloša Cvetkovića ispratio je odlično Aleksandar Ćirković, te glavom smestio loptu u mrežu Vojvodine. Od tog momenta Topolčani su diktirali tempo, nametnuli se, a onda gotovo ni iz čega novosadska Stara dama stiže do izjednačenja. Andrija Radulović je odapeo sa ivice kaznenog prostora i laserski precizno pogodio mrežu domaćeg tima. Umalo da nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ponovo kazni vicešampiona Srbije, da se ispred njega nije isprečio Nikola Simić i boksovao plasiranu loptu.

I preokret je stigao preko crnogorskog napadača. Centaršut Alekse Vukanoviće loše je ispratio čuvar mreže domaćih i izbio loptu direktno na noge Andriji Raduloviću, koji je samo u deset minuta dva puta zatresao mrežu tima iz Bačke Topole. Bio je to znak da vicešampion ubaci u veću brzinu i poveća broj obrtaja, ali rikošet u kaznenom prostoru Vojvodine niko nije znao da iskorsti, jer je lopta svaki put posle udarca nekoga od fudbalera Topolčana nailazila na blokadu defanzivaca gostiju.

Agresivnije je krenuo TSC čim je lopta krenula sa centra u nastavku, pa je prvu šansu za izjednačenje imao Miloš Cvetković. Imao je domaćin kontrolu nad loptom, ali nije uspevao da dođe do neke ozbiljnije šanse, te je ponovo bio bez rešenja u završnoj trećini. Sevale su kontre Vojvodine i umalo da Radulović dođe do het trika kojim bi dotukao domaćina. Sve je moglo da ode u drugom pravcu, da je Uroš Milovanović u 70. minutu postigao pogodak i da mu se nije isprečila prečka. Pritiskao je i dalje domaći tim nakon toga, ali bez prave šanse. Taktički se postavila dobro Vojvodina do kraja, te tako uspela da odoli napadima Topolčana. Norman Kembel je imao nekoliko odličnih šansi, a na početku nadoknade vremena su mu falili centimetri da okonča vojvođanski derbi i postigne pogodak broj tri za njegov tim.

MOZZART BET SUPERLIGA 15. KOLO

TSC – VOJVODINA 1:2 (1:2)

/Ćirković 1 , Radulović 19, 29/

Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 1.000

Sudija: Milan Stefanović (Beograd)

Žuti kartoni: Ćalušić, Milovanović (TSC), Zukić, Crnomarković, Carević (Vojvodina)

TSC (3-4-3) : Simić 5,5 – Ćalušić 6, Stojić 6, Antonić 6 (od 46. Krstić 6) – Cvetković 6,5, Radin 6,5, Vulić 6 (od 46. Đakovac 6), Petrović 6 (od 86. Šoš) – Jovanović 6, Pantović 6 (od 46. Milovanović 6), Ćirković 7 (od 86. Mirčevski)

Vojvodina (4-2-3-1) : Carević 7 – Bjeković 6,5, Crnomarković 6,5, Rosić 6,5, Giorbelidze 6 – Milosavljević 6,5, Mateus 6 (od 68. Nikolić 6,5) – Radulović 7,5 (od 89. Ivanović), Zukić 6,5 (od 77. Kajević), Malbašić 6 (od 68. Kembel 6,5) – Vukanović 6 (od 89. Miletić)

Igrač utakmice: Andrija Radulović (Vojvodina) 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

Javor - Spartak 2:0 (1:0)

/Gojković 32, Petrović 58/

Partizan - Čukarički 2:1 (1:0)

/Saldanja 21, Ilić 90+6 - Miladinović 84/

TSC - Vojvodina 1:2 (1:2)

/Ćirković 1 - Radulović 19, 29/



tagovi

FK VojvodinaTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara