©TSC
©TSC

TSC zablistao na oproštaju od Španije i savladao višestrukog prvaka Švedske

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 17:18

Goran Antonić i Ivan Milosavljević pogađali za pobedu Topolčana – 2:0

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Poslednja kontrolna utakmica vicešampiona Srbije pred povratak kući i pobeda za kraj. Savladan je AIK, trofejni švedski klub koji nosi staro ime kluba iz Bačke Topole. Na krilima nadahnutog Miloša Vulića sa dve asistencije, i pogocima kapitena Gorana Antonića te majstorijom Ivana Milosavljevića, uspeli su Topolčani da stignu do pobede. Kvalitetan protivnik se našao naspram ekipe Žarka Lazetića, koja je uspela da odigra vrlo zrelu partiju i stigne do trećeg trijumfa od početka priprema, drugog od kada boravi u Španiji – 2:0.

Izabrane vesti

Delovalo je da je na pomolu goleada, jer su obe ekipe u meč ušle izuzetno ofanzivno, šanse su se ređale na obe strane, fudbaleri su izlazili u visoki presing i pritiskali odbranu protivnika. Ipak, uspeo je TSC da prebrodi početni pritisak švedskog tima i da na efektan način dođe do pobede. Pokazali su Topolčani da mogu i kroz prekid do pogotka, a drugi gol je bio akcija za udbženike. Perfektan pas Miloša Vulića sa svoje polovine i izuzetna reakcija Ivana Milosavljevića koji lobovao iskusnog Kristofera Norfelta.

Prvi je zapretio klub koji je 12 puta bio šampion Švedske. Testirao je Veljka Ilića napadač sa Kipra, Janis Pitas. Uroš Milovanović je se druge strane zapretio glavom, okrznuo je loptu posle centaršuta koja je otišla tik iznad prečke. Janis Pitas bio je najopasniji u redovima tima iz Solne, ponovo se izborio za prostor i uputio udarac glavom. Konstantno je ekipa Heninga Berga vršila pritisak na poslednju liniju odbrane Topolčana, koji su u uvodnom delu imali problem sa iznošenjem lopte. Ipak, kada su bili na polovini AIK-a predstavljali su veliku pretnju fudbaleri pod komandom Žarka Lazetića. Uroš Milovanović je prebacio loptu na levu nogu i uputio udarac koji je vrhovima prstiju u korner skrenuo čuvar mreže, Kristofer Norfelt. Upravo iz tog prekida je TSC stigao do prednosti, Miloš Vulić je izveo korner a loptu glavom u mrežu prosledio Goran Antonić.

Nisu se predali Šveđani, već su gledali da što pre stignu do izjednačenja. Namučio se Veljko Ilić da obrani nekolicinu udaraca, na kraju je Bersan Selina pokušao da ga savlada atraktivno ali bezuspešno. Prava školska akcija kod drugog pogotka TSC-a, ponovo asistencija Miloša Vulića koji je sa svoje polovine poslao loptu u prostor, gde je utrčao Ivan Milosavljević i savršenim lob udarcem matirao Kristofera Norfelta.

Sporiji ritam je viđen u drugom poluvremenu, što je donelo i manje prilika za gol. Tek po koji udara igrača AIK-a, i šansa sa distance danas raspoloženog Miloša Vulića. Mogao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i do treće asistencije na utakmici, ponovo je izveo korner koji je umalo u gol skrenuo Goran Antonić, kapiten Topolčana je ovoga puta bio neprecizan. Najbolju priliku za švedski tim je propustio Abdihakin Ali, pala mu je lopta na noge na svega par metara od gola Veljka Ilića, da bi njegov šut otišao iznad prečke.

AIK – TSC 0:2 (0:2)

/Antonić 15, Milosavljević 38/

AIK: Norfelt, Milošević, Elingsen, Saletros, Selina, Bjernstrem, Tidman Hansen, Tikosen, Pitas, Modesto, Ajari. Igrali su još: Papajanopulos, Ali, Beširović, Gono, Bond, Omondi, Faka, Fan, Ring, Faraž

TSC: Ilić, Krstić, Stojić, Antonić, Petrović, Vulić, Radin, Milosavljević, Pantović, Milovanović, Ćirković. Igrali su još: Đakovac, Kuveljić, Šoš, Vlalukin, Rakonjac, Čolić, Mirčevski, Popović



tagovi

Žarko LazetićGoran AntonićIvan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara