Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Tu je Sančo, samo što nije... Dortmund i Junajted deli još 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 13:51

Posle plasmana Đavola u Ligu šampiona ova razlika ne bi smela da bude veliki problem...

Pokušali smo jutros u našem blogu TRANSFERI UŽIVO da budemo vidoviti - što i nije bilo teško - te da situaciju oko Džejdona Sanča "proglasimo" za sagu leta, međutim Mančester Junajted se trudi da odavno tipovano pojačanje završi što je pre moguće.

Mada je sportski direktor Mihael Cork izjavio da Borusija nema razloga da žuri s prodajom svog ponajboljeg igrača, pa samim tim ni da smanjuje zacrtanu cenu (120.000.000 evra potražuju Milioneri), Bild javlja da Junajted nikada nije bio bliži Sanču.

Izabrane vesti

Ukratko: Poslednja zvanična ponuda koja je stigla sa Old Traforda na Vestfalen iznosila je čak 98.000.000 evra! U prevodu, između Dortmundovih zahteva i onoga što Englezi nude ostalo je još samo 22.000.000 evra. Bild još navodi da je do juče to možda i moglo da predstavlja problem, ali posle plasmana Mančester Junajteda u Ligu šampiona novu, pojačanu ponudu, Hans Jokaim Vacke i društvo mogu da očekuju svakog dana.

Upravo iz tog razloga, što je sve izvesnije da će Mančester ispuniti Dortmundove zahteve, te odvesti Sanča, čelnici Borusije naveliko rade na pronalaženju kvalitetne zamene. O čemu smo takođe već pisali jutros. Opcija A je, podsetimo, 22-godišnji ofanzivni vezista i krilni napadač Lila Džonatan Ikone (22). Njegova tržišna vrednost iznosi oko 36.000.000 evra, a Bild ceni da bi Dortmund mogao da ga dobije za 45.000.000.

Opcija B značajno je jeftinija. U pitanju je Džeremi Boga (23) iz Sasuola, takođe Francuz i po poziciji sličniji Sanču. Njegova tržišna vrednost iznosi oko 15.000.000, ali problem predstavlja to što je on bivši igrač Čelsija i Plavci imaju opciju da ga vrate za 20.000.000. Italijani svaku ponudu moraju da prijave ljudima sa Stamford Bridža, pa tek ako ga Plavci ne budu želili za pomenutu cifru - do transfera bi moglo da dođe.

Sve u svemu, pred Milionerima je veoma težak zadatak. Jer ne nalazi se svakog leta adekvatna zamena za momka od 20 godina koji u profesionalnom fudbalu, pa još u jednoj od najjačih liga na svetu, ima učinak od 34 gola i 43 asistencije.


tagovi

Džejdon SančoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara