Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)
Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)

"Tuča" na Marakani bez pobednika, odluka o šampionu Rio de Žaneira za sedam dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 04:10

Remi između Fluminensea i Flamenga obeležilo devet žutih kartona i 41 faul - 1:1 (0:1)

Nakon prvog meča finala saveznog prvenstva Karioka ne može se ni naslutiti da li će Rio de Žaneiro dobiti novog vladara ili se vlast pak neće menjati. "Tuča" na Marakani između Fluminensea i Flamenga, oslikana kroz devet žutih kartona i čak 41 faul, završena je bez pobednika, pa će šampion prvenstva Karioka biti poznat tek za nedelju dana na istom mestu, kada je na programu revanš – 1:1 (0:1).

Flamengo je u većem delu utakmice bio dominantniji tim na terenu. Posebno u prvom poluvremenu, kada je inicijativu i uspeo da pretoči u prednost. Nakon na dve sumnjive situacije u šesnaetercu Fluminensea glavni arbitar odmahivao rukom, posle treće u 16. minutu, pokazao je na belu tačku, a Gabrijel Barbosa, kao i obično, bio precizan sa jedanaest metara.

Izabrane vesti

Bio je to deseti gola popularnog Gabigola na isto toliko utakmica u aktuelnoj sezoni, čime je još jednom opravdao nedavni poziv selektora Titea u reprezentaciju Brazila.

Do odlaska na odmor je snažnim udarcima sa distance u dva navrata pripretio i ofanzivni vezista Flamenga, Urugvajac Džordžijan De Araskaeta, ali promene rezultata nije bilo.

Fluminense je zaigrao nešto konkretnije tek sredinom drugog poluvremena, oslonivši se uglavnom na igru u vazduhu. Tako je uostalom stigao i do izjednačenja. Ežidio je centrirao za Luiza Enrikea, ovaj sa druge stative vratio na prvu za rezervistu Abela Ernandeza, koji je nadvisio čuvara i poravnao rezultat. Enrike je u finišu i sam imao odličnu priliku da iskreirao potpuni preokret, ali je iz situacije 1 na 1 kao pobednik izašao čuvar mreže gostiju Gabrijel Batista.

BRAZIL, KARIOKA - FINALE (PRVI MEČ)

Nedelja

Fluminense - Flamengo 1:1 (0:1)

/Ernandez 77 - Barbosa 16pen/


tagovi

FluminenseFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara