Tuhel oduševljen Henesovim rečima: Jeste li sigurni da je to rekao? Da nije možda mislio na rolat s mesom?

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 13:42

"U redu, to će ga onda skupo koštati"...

Bajernov loš finiš prelaznog roka i činjenica da za Benžamana Pavara i Lukasa Ernandeza nisu dovedene adekvatne zamene (Kim je dogovoren još ranije, a i nema tu polivalentnost dvojice pomenutih, da može da uskoči i na mesto beka), čini se dolazi na naplatu.

Ne tako davno, na startu takmičenja u DFB kupu, Tomas Tuhel bio je primoran da na štoperske pozicije postavi Leona Gorecku i Nusaira Mazrauija?! Sve usled povreda, razume se. Jer Bavarci su od starta sezone bili u situaciji da im sva trojica centralnih defanzivaca makar jednom povrede. I Dajo Upamekano i Matajs de Liht i pomenuti Kim Min Đae.

Izabrane vesti

Sama činjenice da pored njih trojice šampion Nemačke nema više nijednog štopera dovoljno je zabrinjavajuća, pa kad se na to doda da u rosteru nedostaje makar još jedan centralni vezista, jasno da sportski sektor predvođen novim direktorom Kristofom Frojndom očekuje ozbiljan posao tokom zime.

Nije za Bajern uobičajeno da nema u potpunosti formiran tim već u julu; zaista se retko dešavalo da slavni klub iz Minhena vrši bilo kakve korekcije u januaru, međutim situacija je sada do te mere specifična da je vrlo moguće da dođe do angažovanja i dvojice novih igrača.

Neka vrsta miga sa vrha je stigla i to se i te kako dopalo Tomasu Tuhelu, koji prethodnih nedelja nije propuštao maltene nijedan javni nastup da kaže kako ekipi 'nedostaje dubina'.

"Da li će biti transfera na zimu? Ako naiđemo na dobre argumente za tako nešto, u osnovi nećemo biti protiv", kazao je u ponedeljak Uli Henes, zvanično počasni predsednik, u praksi ponovo glavnokomandujući u Zebener štrase. Uz svog starog 'kamarada' Karl Hajnca Rumenigea, razume se.

"Ukoliko ostanemo u sva tri takmičenja, moraćemo da analiziramo šta nam je potrebno da bismo uspešno nastavili borbu za trofeje", dodao je Henes.

I onda onaj deo što se verovatno najviše dopao Tuhelu:

"Naš trener će dobiti sve što mu je potrebno".

Novinari su, očekivano, brže bolje pohitali da ove reči prenesu iskusnom stručnjaku i da ga upitaju za komentar. Ovaj nije mogao da sakrije osmeh. Čak je stigao i da se našali...

"Zaista je to rekao? Jeste li sigurni da je govorio o transferima? Da nije možda mislio na kupovinu rolata sa mesom kod svog pekara u Tegernzeu? Ako je mislio na pojačanja, onda će ga to skupo koštati. Izlazimo na tržište čim se ponovo otvori, u januaru. Izgleda da je sada na nas red", zadovoljno je konstatovao Tuhel, pre nego što se uozbiljio i podsetio predstavnike medija da će tokom zime ostati bez Kima, Mazrauija i Šupo Motinga, koji će igrati na azijskom kontinentalnom šampionatu, odnosno na Afričkom kupu nacija.

"Znate li koliko duge mogu da budu četiri nedelje sa ovako gustim rasporedom... A njih toliko dugo neće biti. Zato je prirodno da oči držimo širom otvorene i da pratimo dosta toga. Pokušavamo kao i uvek da pojačamo tim. Nadam se da ćemo uspeti. Zimi to baš i nije tako lako", zaključio je Tuhel.

Kao što je poznato, njegova najveća želja letos je bio Žoao Paljinja iz Fulama, sve je bilo praktično dogovoreno, ali Englezi su blokirali transfer u poslednji čas jer nisu uspeli da pronađu zamenu. Govorilo se i o nekoliko kandidata za štopersku poziciju. Između ostalih, na listi su bili Armen Bela Kočap i Trevo Čaloba.

Bajern bi večeras trebalo da odigra protiv Sarbrikena utakmicu druge runde DFB kupa, a u subotu ga očekuje Klasiker protiv Dortmunda, na Vestfalenu.

Podsećanja radi, Jozua Kimih je suspendovan i preskočiće derbi usled crvenog kartona protiv Darmštata, dok je Leon Gorecka pod znakom pitanja zbog slomljenog prsta.


tagovi

Tomas TuhelUli Henes

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara