©Reuters
©Reuters

Tuhel potvrdio - Ridiger ide iz Čelsija

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 18:04

"Dali smo sve od sebe, ali više nismo mogli da se borimo zbog sankcija. Da ih nema, makar bismo mogli da nastavimo borbu, ali su nam ruke vezane. Ne shvatamo ovo lično, to je bila njegova odluka", kaže Nemac

Proteklih dana se otvoreno govorilo o odlasku Antonija Ridigera iz Čelsija na kraju sezone, a kao potencijalne destinacije pominjali su se Madrid, Torino i Mančester, a sada je i definitivno potvrđeno da nemački reprezentativac odlazi iz Čelsija kao slobodan igrač.

To je danas, posle meča sa Vest Hemom (1:0), otkrio i Tomas Tuhel, koji je poručio da je klub bio nemoćan u aktuelnoj situaciji. Poznato je i da su Plavci pod sankcijama britanske Vlade, pa im nije omogućeno da potpisuju bilo kakve ugovore sa igračima, pa čak ni one koje se tiču produžetaka saradnje.

Izabrane vesti

"Dali smo sve od sebe, i klub i ja, ali više nismo mogli da se borimo zbog sankcija. Da ih nema, makar bismo mogli da nastavimo borbu, ali su nam ruke vezane. Ne shvatamo ovo lično, to je bila njegova odluka. On je ključna figura tima i takav će ostati do rkaja sezone, ali sve je ovo razoočaravajuće, Mnogo će nam nedostajati, on daje hrabrost svlačionci. On je igrač koji odigra 50 ili 55 utakmica na izvanrednom nivou. On je za mene vrhunski defazivac, moramo ra pronađemo drugo rešenje", rekao je Tuhel.

Antonio Ridiger je u Čelsi došao iz Rome u julu 2017. godine za obeštećenje od 35.000.000 evra, a do sada je, za nepunih pet sezona odigrao 196 utakmcia u svim takmičenjima za londonski klub i postigao 12 golova. Profesionalnu karijeru je započeo u Štutgartu, u koji je stigao kao omladinac, a u Romu je prvo došao na leto 2015. godine na pozajmicu tešku 4.000.000 evra, posle čega je otkupljen za još 9.000.000 godinu dana kasnije.

Real Madrid u ovom trenutku deluje kao najrealnija i najizazovnija sredina za Ridigera, ali sačekajmo da vidimo kakva će biti konačna odluka igrača, pošto ni Juventus ni Junajted nisu naivni konkurenti.



tagovi

Tomas TuhelAntonio Ridiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara