Tuhel se prvo izvinio Mileru, pa priznao kako mu sve teže objašnjava da neće igrati...

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 13:43

"Tomas je navikao da bude starter, tako je bilo godinama. Ne dopada mu se sve ovo. I ne treba da mu se dopada, to je normalno"

Otkako je kročio u prvi tim Bajerna - a bilo je to davne 2008. godine - Tomas Miler nije manje igrao nego ove sezone i nije imao manje uticaja na igru bavarskog velikana. Na gostovanju u Majncu, Tomas Tuhel mu je dao svega dva minuta. U Istanbulu, protiv Galatasaraja, mada se dugo zagrevao, nije ga ubacio u igru.

Ukupno, od starta sezone, legendarni 34-godišnji as odigrao je samo 256 minuta.

Izabrane vesti

Razumljivo, Miler je nezadovoljan, ali za sada to ne pokazuje, pa je Tuhel svestan opasnosti od eskalacije njegovog nezadovoljstva - što bi moglo da dovede do destabilizacije u svlačionici - pokušao da reaguje preventivno.

Pred meč protiv Darmštata iskusni stručnjak se na neki način javno izvinio Mileru što ga nije uveo u igru u Ligi šampiona u utorak...

"Znam da sam napravio grešku. Imao sam u planu da ga ubacim, imao sam osećaj da nam je potreban posle trećeg gola, da će njegov ulazak imati određeni efekat. Preuzimam krivicu na sebe što nije došlo do izmene".

Bez obzira na ove reči, male su šanse da će se Milerov status u bližoj budućnosti promeniti. Tuhel je to obrazložio na sledeći način:

"Činjenica je da smo izuzetno jaki napred. Koman, Sane, Musijala i Kejn odlično funkcionišu, zaista nema razloga da prekidamo tu njihovu dobru vezu".

Šansu sa klupe čeka i sve bolji Matis Tel.

"Momak definitivno zaslužuje da dobija minute. Čak i da počne neku utakmicu", dodao je Tuhel.

Logično, svaki Telov ulazak smanjuje Milerovu minutažu, bez obzira što ne igraju na istoj poziciji. Ista stvar je i sa Seržom Gnabrijem, koji je trenutno van tima zbog povrede.

Liroj Sane je kod Tuhela maltene nezamenjiv, ima status jednog od glavnih igrača, dok je Musijala pokazao prve znake nervoze što je često bio na klupi, pa u klubu žele što pre da mu pokažu kako će se u budućnosti oko njega graditi tim.

Sve to upućuje da Miler neizbežno postaje zamena koja će imati sve manje prostora za igru...

"Mogu samo da dam najveći kompliment Tomasu kako trenutno trenira. Pravi je uzor mlađim igračima. Verujem da mu iznutra nije prijatno, međutim on ne dozvoljava da se to vidi. Pravi je timski igrač".

Tuhel ni sam ne krije da mu je sve teže kad Tomasu Mileru iz meča u meč treba da nagovesti kako ga neće biti u startnih 11.

"To je sasvim normalno, nije lako... Tomas je navikao da igra, tako je bilo godinama. Ne dopada mu se sve ovo. I ne treba da mu se dopada, to je normalno... Naravno da mu je bilo lakše da prihvati kada sam mu rekao prvi put da neće igrati, nego treći ili četvri".

Ipak...

"Ubeđen sam da nam je Miler potreban. On ostaje važan igrač čak i u svom trenutnom stanju duha. Siguran sam da će biti prilike za njega tokom sezone i on će se pokazati dobro. Svi koji trenutno igraju u izvanrednoj su formi", zaključio je Tuhel.

Tomas Miler je do sada odigrao 625 utakmica za Bajern. Postigao je 235 golova i namestio još 259.


tagovi

BundesligaTomas MilerTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara