Tuku i Ćiro su najbolji tandem Evrope, pogodio i Sergej, Lacio je u strašnoj seriji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 16:59

Luda utakmica na Olimpiku

Lacio je ušao u seriju! Iako je u Ligi Evrope praktično ispao, u Seriji A gazi sve pred sobom. Nebeskoplavi su danas samleli Leće na Olimpiku sa 4:2, a napadačka linija je nastavila da rešeta.

Uz dva gola Hoakina „Tukua“ Koree i po jedan Ćira Imobilea i Sergeja Milinković Savića, Lacio je opet preskočio Romu i izjednačio se sa Kaljarijem na trećem mestu. Inzagijev tim je u sjajnoj formi i najavljuje obiljnu kandidaturu za Ligu šampiona... Ipak, nije išlo tako lako protiv Liveranijevog Lećea kao što rezultat govori.

Izabrane vesti

Lacio je posle perioda bolje igre zasluženo načeo Leće u 30. minutu. Luis Alberto je promešao odbranu gostiju i majstorski pronašao Koreu među gomilom igrača, a Tuku je sjajno reagovao između trojice i pogodio ugao. Luis Albertu je ovo bila osma asistencija u sezoni, prvi je dodavač Serije A. 

Primljeni gol je probudio Leće da krene ofanzivnije i u 40. minutu je stigao do izjednačenja. Lapadula je sačekao loptu na drugoj stativi posle kornera i šokirao Olimpiko. Leće je bolje otvorio drugo poluvreme, Babakar je imao sjajnu šansu, a prelomni momenat utakmice se desio u 62. minutu. Sergej Milinković Savić se ubacio na peterac gde je sačekao centaršut Aćerbija i postigao drugi gol u sezoni.

Nekoliko minuta kasnije, Sergej umalo da devalvira gol. Napravio je penal posle prekršaja nad Mankozuom, Bakabar je preuzeo odgovornost, ali ga je Strakoša pročitao i odbranio mu. Lapadula je otpadak sproveo u mrežu, ali je ušao ranije u kazneni prostor i gol mu je opravdano poništen.

U 77. minutu je došao red na Lacio. Tahcidis je igrao rukom pošto ga je na to "naterao" Milinković Savić, a Ćiro Imobile bio nepogrešiv sa bele tačke i postigao čak 14. gol u sezoni!

Samo tri minuta kasnije, opet je tandem ImobileKorea bio fatalan za Leće. Ćiro je sjajno osetio Koreino utrčavanje i lansirao ga u šansu, a Tuku pogodio u gornji bliži ugao. Imobile ima 14 golova u Seriji A, Korea šest što ih sa ukupno 20 golova čini najefikasnijim tandemom u “ligama petice”. Iza su Levandovski i Gnabri sa 19 golova…

Ipak, ni tu nije bio kraj. La Mantija je u 85. minutu postigao prvi gol u Seriji A i dao nadu Lećeu. Potom su stativa i Strakoša spasili Lacio da ne primi i treći gol. Na kraju zaslužena pobea Nebeskoplavih čiji poker ofanzivaca Luis Alberto - Milinković Savić - Korea - Imobile blista u poslednje vreme. 

Klaudio Ranijeri je uspeo da stabilizuje Sampdoriju. Danas su odigrali 0:0 protiv Atalante na svom terenu što je rezultatski uspeh. Ovo im je bila treća utakmica u nizu bez poraza. Atalanta je od 74. minuta imala igrača manje posle isključenja Malinovskog, a do tada je bila za nijansu bolji rival. 

Lud meč je viđen i na Friuliju. Sa privremenim trenerom Lukom Gotijem, Udineze igra kao preporođen posle otkaza Igoru Tudoru. U prošlom kolu su dobili Đenovu na Marasiju, a danas su odigrali 0:0 protiv SPAL-a. Zaslužili su da pobede, a na kraju umalo da izgube. Gomilu šansi je danas promašio Udineze. Terško je pobrojati sve prilike koje su propustili Nestorovski, De Pol, Kurtić... SPAL skoro da nije imao priliku. A onda mu je VAR u 95. minutu dodelio penal za pobedu! Petanja je preuzeo odgovornost, ali je šutirao slabo i Muso mu je odbranio. Bila bi nepravda da je pogodio... 

ITALIJA 1 - 12. KOLO:

Petak

Sasuolo - Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaputo 34 i 75, Boga 68 - Orsolini 70/

Subota

Breša - Torino 0:4 (0:2)
/Beloti 17pen, 26pen, Berenger 75, 81/

Inter - Verona 2:1 (0:1)
/Vesino 65, Barela 83 - Vere 19pen/

Napoli - Đenova 0:0

Nedelja

Kaljari – Fjorentina 5:2 (3:0)
/Rog 17, Pizakane 26, Simeone 34, Žoao Pedro 54, Najngolan 65 – Vlahović 75, 87/

Lacio - Leće 4:2 (1:1)
/Korea 30, 80, Milinković Savić 62, Imobile 70 penal - Lapadula 40, La Mantia 85/

Udineze - SPAL 0:0

Sampdorija - Atalanta 0:0
18.00:  (4,00) Parma  (3,60)  Roma (1,90) 
20.45:  (1,45) Juventus  (4,30)  Milan (7,75)
 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara