Tumbaković pred Rusiju: Faliće Nemanja Matić

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 20:40

Rusija bez povređenih Golovina i Mirančuka

Nešto više od 24 sata pre premijerne utakmice selekcije Srbije u Ligi B nacija protiv Rusije, na video konferenciji na pitanja ruskih novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković i napadač Đorđe Despotović koji još čeka na debi u dresu sa državnim grbom.

Konferencija je započela tako što su novinari tražili od seletora da oceni spremnost njegovih izabranika za premijerni meč u ovoj kalendarskoj godini.

Izabrane vesti

“To je jedno filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu”, nije bilo preciznog odgovora kormilara reprezentacije.

Tačka broj dva ticala se eventualnog razgovora sa Branislavom Ivanovićem, s obzirom na to da okosnicu ruskog državnog tima čine igrači Zenita, ekipe koju je nekadašnji kapiten Srbije napustio ovog leta. Novinare je znimalo i da li je Đorđe Despotović, centarfor Rubina iz Kazanja, izneo neke pojedinosti o igračima protiv kojih je nastupao u prvenstu.

“Ne, nisam imao kontakt sa Ivanovićem, nisam razgovarao ni sa Despotovićem o tome i to ne radim. Reprezentacija ima skauting službu, pratili smo njihove igrače i mislim da imamo uvid u njihovu formu i način igre.”

Za Zbornaju zbog povreda neće nastupiti Aleksandar Golovin i Aleksej Mirančuk

“Oni su sjajni igrači, sigurno će puno nedostajati, ali ruska reprezentacija ima puno kvalitetnih fudbalera koji sve mogu da nadomeste i sigurno nam neće biti lako. Dzjuba je sjajan igrač, konstantana opasnost za gol. Kada uđe u ritam, onda ima seriju, a mi ćemo se truditi da ni sada ne postigne gol”, osvrnuo se Tumbaković i na gorostasnog špica koji ne zna za pogodak u nekoliko poslednjih utakmica.

Pred Orlovima je era bez Nemanje Matića. Na pitanje zbog čijeg odsustva najviše žali, 68-godišnji stručnjak nije imao dilemu.

“Ono što će nam nedostajati je Nemanja Matić koji više neće igrati za reprezentaciju Srbije.”

Društvo selektoru Srbije pravio je Đorđe Despotović koji pruža kvalitetne partije u dresu Rubina. Simbolično je to da bi reprezentativni debi mogao da ima upravo u zemlji u kojoj je proveo prethodne dve sezone na klupskom nivou.

Biću zadovoljam da debitujem baš u Rusiji, zemlji gde dugo igram. Nedavno sam postigao i dva gola tako da moram biti zadovoljan svojim igrama. Milsim da se Rusi nalaze u dobroj formi, ali i mi smo sveži, željni igre, dokazivanja i dobrog rezultata”, poručio je bivši napadač Crvene zvezde.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara