(©Reuters)
(©Reuters)

Tumbanja u napadu Benfike: Darvin i Seferović na izlazu, Kalajdžić pred ulazom

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 12:53

Kruže špekulacije pred početak prelaznog roka

Gotova je sezona u Portugaliji, koja u taboru Benfike može da se oceni – neuspešnom.

Orlovi su prvenstvo završili na trećem mestu, do Lige šampiona će morati kroz kvalifikacije. Sve je to znak za čelnike kluba da najave rekonstrukciju tima za narednu takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Iako su problemi u timu Benfike bili na drugoj strani, a ne u napadu, generalno spremanje će, izgleda, krenuti ipak od strane ofanzivaca. Kako pišu portugalski mediji, dvojica golgetera lisabonskih Orlova su na izlaznim vratima iz kluba.

Darvin Nunjez je jedan od najtraženijih napadača na Starom kontinentu, za njegovo „zdravlje“ se raspituju od Engleske do Španije, a prvi konkretan potez je napravio, kažu, Atletiko Madrid. Jorgandžije su već obavile prvi razgovor sa agentom Žoržom Mendešom. Najavljeni odlazak Luisa Suareza, koji je, kako je Dijego Simeone otkrio, bio dogovoren još u novembru, otvara prostor za dovođenje Nunjeza.

Atletiko će morati dobro da se isprsi za dovođenje nove urugvajske gol-mašine, jer Benfika neće pristati da ga pusti za manje od 70.000.000 evra.

A, pred odlaskom je i drugi napadač Orlova – Haris Seferović. I kako kažu portugalski i turski mediji, za njega je već stigla konkretna ponuda od Fenerbahčea „teška“ 6.000.000 evra.

Čovek za vezu je Žorž Žezus, bivši trener Benfike, koji je najveći kandidat za novog šefa struke Fenerbahčea. On dobro poznaje Seferovićeve kvalitete i rado bi ga ponovo trenirao, u novom klubu. Portugalci će verovatno pristati da prodaju švajcarskog reprezentativca, jer je ove sezone odigrao samo 15 utakmica i postigao pet golova.

S druge strane, pominje se i ime napadača koji bi mogao da zaduži dres Benfike. I ponovo je balkanske gore list. Ako ode Haris Seferović, na njegovo mesto bi mogao da dođe Saša Kalajdžić.

Reprezentativac Austrije je špic Štutgarta, sa kojim je u poslednjem minutu sezone izborio opstanak u Bundesligi. I prošlog leta se pričalo o velikom interesovanju za njega, a sada ga dovode u vezu i sa Bajernom i Njukaslom. Kalajdžiću ističe ugovor za godinu dana, pa iako iz kluba poručuju da će probati da ga ubede da produži saradnju, male su šanse da ostane na Mercedes benc stadionu.


tagovi

BenfikaPortugal 1Darvin NunjezHaris SeferovićSaša Kalajdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara