Tunis još uvek nikoga nije pobedio, a može u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.19. | 10:48

Madagaskar želi da napravi najveće iznenađenje na ovogodišnjem izdanju Kupa afričkih nacija

Lavovi traže novi plen, ali ko god da im dođe na noge, on neće biti tako lak. U konkurenciji za mesto u polufinalu i duel sa Senegalom nalaze se Madagaskar i Tunis, koji će večeras odigrati poslednji četvrtfinalni meč na Kupu afričkih nacija.

Kuriozitet je da je Tunis do ove utakmice došao bez ijedne jedine pobede, odnosno barem ne one u regularnih 90 minuta ili nakon produžetaka. Reprezentacija sa samog severa afričkog kontinenta je u grupnoj fazi tri puta odigrala nerešeno, sa Angolom, Malijem i Mauritanijom, da bi u osmini finala tek nakon penala na noge bacila Ganu, pošto je i nakon 120 minuta fudbala rezultat ostao nerešen, 1:1.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Madagaskar je sigurno jedno od najpozitivnijih iznenađenja tekućeg Kupa afričkih nacija. U veoma teškoj grupi sa Nigerijom, Burundijem i Gvinejom zauzeli su prvo mesto sa dve pobede i remijem protiv Gvineje na otvaranju, da bi u osmini finala takođe nakon penal završnice došli do pobede protiv Demokratske Republike Kongo. Može se reći, sasvim zasluženo, pošto su favorizovanom rivalu odlično parirali tokom čitave utakmice.

Štaviše, uspeh Madagaskara je još veći ako uzmemo u obzir da je ovo premijerni nastup ostrvske zemlje na Kupu afričkih nacija. Reprezentacija ove zemlje trenutno se nalazi na 108. mestu na Fifinoj rang-listi, ali će nakon ovog turnira sasvim izvesno napraviti veliki iskorak napred. Oni su do mesta na ovom takmičenju došli nakon što su u kvalifikacionoj grupi zauzeli drugo mesto ispred Ekvatorijalne Gvineje i Sudana, a iza Senegala.

U sastavu ostrvske reprezentacije gotovo da nema zvučnih imena. Našoj fudbalskoj javnosti je možda najpoznatiji Aniset, koji je nastupao za Ludogorec u kvalifikacionim duelima protiv Partizana i Crvene zvezde. Što se Tunisa tiče, kao najpoznatiji igrač ističe se Vahbi Khazri, koji je prethodne sezone branio boje francuskog Sent Etjena.

I zato će u Kairu biti veoma zanimljivo, naročito zbog činjenice da se ove dve selekcije nisu sastale u poslednjih 18 godina, što samo može da znači da će biti maksimalno nepredvidljivo. Poslednji put su se ove dve zemlje sastale davne 2001. godine u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, a Tunis je slavio u obe utakmice, doduše prilično tvrdo.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda
Senegal - Benin 1:0 (0:0)
/Gej 70/

Nigerija - Južna Afrika 2:1 (1:0)
/Čukvueze 27, Trost Ekong 89 - Zungu 71/

Četvrtak
18.00: (3,90) Obala Slonovače (3,05) Alžir (2,15)
21.00: (5,40) Madagaskar (3,40) Tunis (1,75)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara