Lazar Marković (© Star sport)
Lazar Marković (© Star sport)

Turci će poželeti Lazara, al’ Marković Tursku videt’ neće

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 15:10

Erzurum želi zvučna pojačanja

Ušli su u elitni rang, a nemaju nameru da „plešu samo jedno leto“. Zato su se čelnici Erzuruma bacili u potragu za pojačanjima, a prema navodima turskih medija jedno su naciljali iz Partizana, pošto se na spisku želja nalazi – Lazar Marković.

Trener Erzuruma Mehmet Ozdilek označio je bivšeg reprezentativca Srbije idealnim rešenjem na desnom krilu i planirao je da mu bude jedan od oslonaca tima kome će cilj biti očuvanje statusa. Ozdilek veruje da bi misija bila kudikamo uspešnija sa popularnim Markecom, koga turski ljubitelji fudbala poznaju iz perioda kad je kao pozajmljeni fudbaler Liverpula nosio dres Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Isti izvor podseća da je Marković vezan ugovorom za Partizan od leta 2022, navodi kako je dogovor moguć uz određeno obeštećenje, međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta, u Humskoj nisu raspoloženi za prodaju igrača za koga veruju da bi ove sezone napokon mogao da se vrati na nekadašnji nivo, pre nego što su mu razvoj karijere usporile pozajmice i povrede. Osim toga, ni 26-godišnjem Čačaninu ne ide se baš u ekipu koja se tek vratila u Superligu Turske, jer je tokom karijere igrao za velikane (Partizan, Benfika, Liverpul, Fenerbahče, Sporting, Anderleht) i imao daleko veće ambicije nego što je opstanak. A i rešen je da u crno-belom dresu opravda poverenje Sava Miloševića.

Dobru upućeni kažu da ni finansijski uslovi nisu takvi da bi Lazara privoleli u Erzurum. Što neće obeshrabriti Turke da nastave da pokušavaju i(li) jure atraktivna imena, iz šampionskog sastava Istanbuil Bašakšehira žele Holanđanina još jednog krilnog vezistu Eljera Eliju i levog beka Aziza Beniča, a iz Fenera švajcarskog napadača Mišela Freja. Lazara će teško dobiti.

Marković je na premijeri nove sezone postigao gol za izjednačenje u Kruševcu, tom prilikom se i povredio, snimak ultrazvukom potvrdio je hematom na kvadricepsu, narednih dana očekuju ga dodatni pregledi, ali je izvesno da neće igrati u Novom Pazaru u drugom kolu prvenstva (sreda, 17.00, TV Arena sport 1).



tagovi

ErzurumLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara