Turci krenuli po Asana, Partizan traži minimum 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 10:34

Kontakti uspostavljeni posle duela sa Zaglebjem

Iza Takuma Asana je najbolja polusezona u karijeri. Japanski ofanzivac je tokom vrlo turbulentne jeseni za crno-bele bio ubedljivo najjača karika Sava Miloševića, potom i Aleksandra Stanojevića. Nekadašnji član Arsenala postigao je 12 golova u zvaničnim mečevima, doneo timu iz Humske nekoliko pobeda, usput i krpio rupu na poziciji centralnog napadača.

Pohvalno je o njemu govorio i Aleksandar Stanojević, rečima da brzonogi krilni fudbaler predstavlja personifikaciju profesionalnog ponašanja. Zapažen je bio Asano i tokom prve provere u Turskoj protiv Zaglebja, iako je promašio nekoliko izglednih prilika. Učestovao je u akciji za pobedonosni pogodak Nikole Štulića, demonstrirao brzinu i naterao na ekspresnu reakciju predstavnike dva kluba.

Izabrane vesti

Prema navodima portala Telegraf, odmah posle utakmice sa Zaglebjem, skaut Antalije je prišao ljudima iz Partizana, konkretno prvom čoveku sportskog sektora i raspitivao se o Asanu, a posle dva dana Alanja je poslala svog izaslanika direktno u hotel, kako bi se detaljnije upoznali sa statusom napadača.

Radi se o incijalnom kontaktu, ali je predstavnicima turskih klubova poručeno da Asano ne može iz Partizana ispod 5.000.000 evra obeštećenja, jer je trenutno jedan od najstandardnijih fudbalera crno-belih, najefikasniji igrač jeseni (12 golova), ali i igrač od poverenja trenera Aleksandra Stanojevića.

Takuma Asano je stigao u Partizan u leto 2019. godine. Na jednom od prvih zvaničnih mečeva u crno-belom dresu, protiv turske Malatije, impresionirao je publiku u Humskoj. Postigao je treći pogodak, ispostaviće se kasnije, vredan plasmana u narednu rundu. Imao je kasnije i oscilacije, ali je u Partizanu na 60 mečeva postigao 21 gol i upisao devet asistencija.

Deluje da je opravdao uloženih milion evra, koliko ga je Partizan platio Arsenalu.


 


tagovi

Takuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara