Kerem Akturkoglu (©Reuters)
Kerem Akturkoglu (©Reuters)

Turci se provukli u Jerevanu, preokretom do pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 19:57

Selekcija Štefana Kunca teškom mukom otvorila kvalifikacioni ciklus sa tri boda

Silazak u C diviziju Lige nacija, ispadanje sa Evropskog prvenstva u grupi, bez ijednog osvojenog boda, potom i neodlazak na Mundijal ukazuju na to da je turski fudbal u padu. Ni slike sa nacionalnog stadiona u Jerevanu ne pomažu u promeni utiska. Selekcija Štefana Kunca je pobedom protiv Jermenije otvorila kvalifikacioni ciklus za Euro 2024, ali je do nje došla tek posle preokreta i do samog kraja morala da strepi za istu - 2:1 (1:1).

Domaćin je kvalifikacije dočekao posle serije negativnih rezultata, upisavši pet vezanih poraza u takmičarskim mečevima, ali je još u uvodnoj fazi meča najavio da bi neslavni niz mogao da prekine. Jermenija je uz dosta sreće povela već u 10. minutu, pošto je ubačenu loptu sa boka Ozan Kabak nespretno poslao u svoju mrežu.

Izabrane vesti

Iako nisu briljirali, izabranici Oleksandra Petrakova bez većih problema odolevali su jalovim napadima Turaka, a kako nisu imali ideju na koji način da probiju odbranu domaćina, posle određenog vremena probali su sa distance. I uspeli. Vezista Fajenorda Orkun Kokču opalio je sa dvadesetak metara i pogodio dalji ugao.

GOL KOKČUA POGLEDAJTE OVDE

GOL AKTURKOGLUA POGLEDAJTE OVDE

Nezadovoljan prikazanom igrom, Kunc je na pauzi izvršio dve izmene i upravo mu je jedan od rezervista doneo rezultat. Sredinom drugog poluvremena Kerem Akturkoglu ubacio se na pravovremeno dodavanje Enesa Unala, umakao odbrani rivala i režirao preokret.

Jermeni su do kraja imali nekoliko prilika da se ponovo vrate u meč, najbolju od svih nedugo posle drugog primljenog gola Norberto Brijasko čiji je udarac uz velike napore ipak odbranio Mert Gunok, a nimalo prijatno gostima nije bilo ni u finišu kada je domaćin napravio gužvu pred Gunokovim golom, ali iz nje nije proisteklo ništa.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 1. KOLO

Subota

GRUPA D

Jermenija - Turska 1:2 (1:0)

/Kabak 10ag - Kokču 35, Akturkoglu 64/

20.45: (1,48) Hrvatska (4,10) Vels (7,50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

kvalifikacije za Evropsko prvenstvoEURO 2024Fudbalska reprezentacija Turskereprezentacija Jermenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara