Turci su dobili svoju bitku s Nemcima: Montela odmah zove Džana Uzuna

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.03.24. | 11:08

Mladi as Nirnberga prihvatio poziv otadžbine

Za Turke nema čekanja: mladi Džan Uzun dominira Cvajtom ove sezone u dresu Nirnberga i odmah su odlučili da ga zovu u A reprezentaciju! Iako Džan ima tek 18 godina.

Ali shvatili su u Turskoj da vremena za čekanje nema i da je ofanzivni vezista biser za koji se vredi boriti. I to sa Nemcima. Džan je nosio dres mlađih kategorija Turske, ali je pre nekoliko dana imao sastanak licem u lice sa Rudijem Felerom, sportskim direktorom reprezentacije Nemačke. On je objasnio fudbaleru Nirnberga da računa na njega i da ga vidi u dresu “nacionalnog elfa” za koju godinu.

Izabrane vesti

Momentalno je stigla reakcija iz Turske: Vinčenco Montela, selektor A tima, najavio je poziv za Uzuna Džana već za martovske utakmice. Fudbaler Nirnberga je odmah rekao – “da”. Očekuje se da poziv stigne, da debituje u crvenom dresu i samim tim preseče sve dileme oko toga za koju će zemlju igrati u budućnosti.

Uzun Džan je ove sezone odigrao 23 utakmice za Nirnberg i postigao čak 15 golova uz tri asistencije na dva fronta, a pokriva poziciju iza napadača.


tagovi

NirnbergFudbalska reprezentacija TurskeFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara