Jasmin Fejzić, golman Ajtrahta iz Braunšvajga (©AFP)
Jasmin Fejzić, golman Ajtrahta iz Braunšvajga (©AFP)

Turci zakomplikovali situaciju u Nemačkoj, Braunšvajg prišao Kajzerslauternu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 12:04

Ajntraht ima priliku da se izjednači na drugoj poziciji, ukoliko savlada Osnabrik (subota, 14) u zaostalom meču 27. kola Treće lige

Usled pauze za reprezentativne mečeve, ovog vikenda u nemačkom profesionalnom fudbalu će da se odigra samo jedna utakmica. U subotu od 14 časova Osnabrik će dočekati Ajntraht Braunšvajg, u zaostalom meču 27. kola nemačkog trećeg ranga.

Regularnost takmičenja je malo uzdrmana pošto je Turkaču Minhen odustao od takmičenja. Ostalim klubovima su se obrisali svi bodovi koje su osvojili protiv njega, a pošto je Ajntraht kiksnuo u duelu sa tom timu, ovu vest je dobro dočekao. Braunšvajg je sada došao u situaciju da se, ukoliko savlada Osnabrik, izjednači sa Kajzerslauternom na drugoj poziciji na tabeli.

Izabrane vesti

Na kraju sezone će prva dva tima direktno da se plasiraju u Cvajtu, dok će treći da igra doigravanje sa 16. ekipom iz drug ranga. Magdeburg se izdvojio na vrhu tabele, ima devet bodova više od Kajzerslauterna, ali za drugo mesto će se voditi velika borba tokom preostalih šest kola.

Za drugo i treće mesto konkurišu još i Sarbriken, Minhen 1860, Manhajm, ali i Osnabrik. Baš zato, neće Braunšvajgu da bude tako lako danas.

14.00: (2,60) Osnabrik (3,20) Ajntraht Braunšvajg (2,80)

Gosti imaju još jedan problem, na poziciji defanzivnog veziste. Suspendovan je Robin Krause, zbog toga što je u prošlom kolu dobio peti žuti karton u sezoni, pa sada mora na hlađenje. To znači da je Janis Nikoau ostao bez partnera u veznom redu, a kapiten i bivši reprezentativni golman BiH Jasmin Fejzić bez važne defanzivne blokade.

Moraćemo da pripremimo drugačiju taktiku, nije isključeno da zaigramo i u promenjenom sistemu. Postoji nekoliko načina na koje možemo da nadokandimo Krauseovo odsustvo”, kazao je strateg Ajntrahta Mihael Šiele.

Prvi meč ova dva tima u Braunšvajgu, sredinom septembra prošle godine, završen je 2:2. Osnabrik je poveo 1:0, Ajntraht je preokreno, ali Hejderov pogodak u 82. minutu je overio remi. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

NEMAČKA 3 – ZAOSTALI MEČ 27. KOLA

Subota

14.00: (2,60) Osnabrik (3,20) Ajntraht Braunšvajg (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BraunšvajgKajzerslauternOsnabrik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara