Gomis (©galatasarayfc)
Gomis (©galatasarayfc)

Turska je raj za vremešne napadače: Gomis se vratio u Galatu, Dijego Kosta ima ponudu Fenera

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.02.22. | 14:17

Bivši špic Atletika odbio Antaliju

Napadač zvučnog imena, još ako je stariji, ima siguran prolaz u Turskoj.

Postala je ta zemlja meka za špiceve koji su u poznim godinama, sve ih je više koji dolaze da igraju u Turskoj i to za vrlo lep novac. Setimo se samo Radamela Falkaa, koji je „odrao“ Galatasaraj za dve godine koliko je bio među Lavovima.

Izabrane vesti

A, tamo gde je bio Kolumbijac sada se vratio Bafetimbi Gomis. Nekadašnji francuski reprezentativac posle četiri sjajne godine u Saudijskoj Arabiji stiže na isto mesto odakle je i otišao na Bliski istok – u Istanbul.

Gomis, koji ima 36 godina, danas je potpisao ugovor sa Galatasarajem na godinu i po dana, a stigao je kao slobodan igrač, pošto mu je istekla saradnja sa Al Hilalom. U prethodnom periodu kada je igrao za turskog velikana, Francuz je skupio 34 nastupa i postigao 29 golova, čime je osvojio titulu Zlatne kopačke prvenstva Turske.

Nasuprot Gomisa u najvećem turskom derbiju, u dresu Fenerbahčea, mogao bi da bude još jedan špic u zrelim godinama – Dijego Kosta.

Kako pišu tamošnji mediji, Kosta je imao ponude od više klubova iz Turske, poznato je da ga je kontaktirala Antalija, ali da joj je rekao „ne“. Navodno, nekadašnji špic Čelsija i Atletiko Madrida ima i ponudu Fenerbahčea i on je raspoložen da je prihvati.



tagovi

GalatasarajFenerbahčeDijego KostaBafetimbi Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara