Tužne scene na Old Trafordu, navijači se gurali da odu pre kraja, Barnli rutinski (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 23:08

Novi šok za navijače, Barnli slavio na Teatru snova - 2:0

Teatar snova će i posle ove zimske noći ostati na istoj adresi, ali to odavno nije “ono“ mesto gde se najslađi snovi fudbalera u crvenim dresovima pretvaraju u javu, niti je ovo Mančester junajted koji je pod komandom ser Aleksa Fergusona vedrio i oblačio engleskim i kontinentalnim fudbalom na svim nivoima. Ne. Večeras su isti taj Fergi i legendarni ser Bobi Čarlton videli Mančester junajted kako dobija bolnu lekciju od ekipe koja je do prvog sudijskog zvižduka Džonatana Mosa imala četiri vezana ligaška poraza. Videli su kako Barnli gotovo rutinski ostvaruje pobedu (2:0) i od skupocenih akvizicija poput Harija Megvajera, Antonija Marsijala ili Arona Van Bisake pravi nivo donjeg doma engleskog fudbala. A, pred sam finiš bili su svedoci neponovljivih scena, u kojima se navijači guraju na izlaznim kapijama stadiona kako bi što pre otišli svojim kućama i zaboravili ovu agoniju...

To gigant poput Mančester junajteda nije zaslužio. Baš kao što nije zaslužio ni da njime upravlja ozloglašena porodica Glejzer, niti da rukovodilac svih najvažnijih poslova, takoreći kovač sudbine bude Ed Vudvord, od čijih je odluka i počeo sunovrat kome se ne vidi kraj. Ole Gunar Solskjer nije tu ništa kriv. Kao ni Žoze Murinjo pre njega, ili njihovi prethodnici. Poznato je odavno da se bez amina Eda Vudvorda i njegovih gazda ne može ništa. Zato, otkaz Solskjeru ne bi bio pravo rešenje. Glejzeri i Vudvord jednostavno moraju da nestanu s Old Traforda... Jer, ovako više ne može. 

Izabrane vesti

Mančester junajted je ovih dana tim koji vas vodi kroz svojevrsni emotivni rolerkoster. Od očaja do sjaja i nazad. I sve to samo u nekoliko dana. Ali, baš ovakvi rezultati pokazuju koliko je Mančester junajted daleko od onog giganta na čiji pomen imena se znao red – samo strahopoštovanje i ništa manje od toga. 

Momenat kada Džej Rodrigez u 56. minutu udvostručuje prednost na asistenciju strelca prvog gola Krisa Vuda ostavio je Solskjera razoružanog. Ni tada Ubica dečjeg lica nije reagovao, ali verovatno i sam kada je pogledao na klupu za rezerve shvatio je da nema koga da pošalje na teren da napravi razliku. Tako su u 69. minutu, samo nekoliko trenutaka pre nego što je počeo egzodus navijača na tribinama, mesto na terenu zauzeli Luk Šo i Džesi Lingard... Saglasiće se navijači Junajteda – košmar.

Naravno, ništa se značajno nije promenilo. Junajted je za nijansu bio agresivniji. Šoov pogodak u 90. minutu poništen je opravdano zbog faula, golobradi Mejson Grinvud, koji je na poluvremenu zamenio Andreasa Pereiru, nekoliko trenutaka ranije je pucao solidno, ali pokraj leve stative. I, to je bilo sve od Junajteda večeras. Zahvaljujući defanzivnim gromadama Miju i Tarkovskiju čistio svaku opasnost ispred gola Nika Poupa i učinio da se Antoni Marsijal, Huan Mata, Danijel Džejms i ostali ne vide u napadačkoj trećini. Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta, ali njegov uticaj na igru nije ni mogao da bude značajniji kada je ceo tim bio u potpunom rasulu.

Barnli je ovim trijumfom pobegao iz opasne zone i ušao u mirnije vode, na deobu desete pozicije sa Arsenalom, Kristal Palasom, Evertonom i Njukaslom, svi sa po 30 bodova. A Junajted? Sa tri poraza u poslednja četiri kola može da bude prezadovoljan na poziciji broj pet, pogotovo jer su svi direktni konkurenti poput Totenhema, Vulvsa i Šefild junajteda bili takođe u svojim problemima do ove runde. Pitanje je samo da li će se Junajted još dugo zadržati na istom mestu...

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Utorak
Aston Vila - Votford 2:1 (0:1)
/Luiz 68, Konsa 90+5 - Dini 38/

Bornmut - Brajton 3:1 (2:0)
/H. Vilson 36, Gros 41ag, K. Vilson 74 - Muj 81/

Everton - Njukasl 2:2 (1:0)
/Ken 30, Kalvert Luin 54 - Ležen 90+4,90+6/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:1)
/Redmond 22, Armstrong 48/

Šefild Junajted - Mančester Siti 0:1 (0:1)
/Aguero 73/

Čelsi - Arsenal 2:2 (1:0)
/Žoržinjo 28, Aspilikueta 84 - Martineli 63, Beljerin 87/

Sreda

Lester - Vest Hem 4:1 (2:0)
/Barns 24, Pereira 45+4, Perez 81 penal, 88 – Nobl 50 penal/

Totenhem - Norič 2:1 (1:0)
/Ali 38, Son 80 – Puki 70 penal/

Mančester junajted - Barnli 0:2 (0:1)
/Vud 39, Rodrigez 56/

Četvrtak
21.00: (5,20) Vulverhempton (3,70) Liverpul (1,70)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara