Torgan Azar u dresu Dortmunda (©Reuters)
Torgan Azar u dresu Dortmunda (©Reuters)

U Ajndhovenu nije uspeo, pokušaće u Briselu: Torgan Azar oživljava karijeru u Anderlehtu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 19:19

Belgijski mediji javljaju da je ofanzivni vezista Borusije Dortmund na korak od potpisa za klub sa Konstant Van Den Štoka

Postignut je načelan dogovor između Torgana Azara i Anderlehta. Igrač koji je tokom karijere "osuđen" da nosi krst Edenovog mlađeg brata, uprkos što je i sam napravio odličnu karijeru, već dugo ne pruža partije na nivou s kraja mandata u Menhengladbahu, ili s početka u Dortmundu. Pokušao je da promeni nešto uu drugoj polovini prošle sezone, ali pozajmica PSV-u nije dala željeni efekat. Sada je Torgan na pragu povrataka u domovinu nakon devet godina, gde je poslednji put nastupao 2014. u dresu Zulte Varegema.

Tridesetogodišnji Azar trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Anderlehtom, uz opciju produžetka saradnje i na četvrtu sezonu, a očekuje se da će Milioneri iz Dortmunda na ime obeštećenja inkasirati 4.000.000 evra. Moraće ljubičasto-beli da požure kako bi završili čitav posao, jer prelazni rok u Belgiji ističe u ponoć, pa će lekarski pregledi morati da budu obavljeni u večernjim satima.

Izabrane vesti

Ako se transfer obisitini, time će biti okončan Azarov četvorogodišnji boravak u Dortmundu, koji ga je leta 2019. doveo iz Menhengladbaha za oko 25.000.000 evra. On je za ekipu sa Vestfalena odigrao 123 utakmice u svim takmičenjima, uz 18 pogodaka i 21 asistenciju.

Sve pokušava Anderleht u poslednjim danima prelaznog roka u Belgiji kako bi ojačao tim i načinio ga što konkurentnijim u borbi za šampionsku titulu koju nije osvojio od 2017. godine. O tome svedoče i navodi belgijskih medija da je klub u pregovorima i sa Osamom Idrisijem (27). Marokanski levokrilni napadač nema klub od nedavnog raskida saradnje sa Seviljom, pa je slobodan u izboru nove sredine. Baš iz tog razloga deluje realno da bi Anderleht mogao i do ovog potpisa, uprkos što je prelazni rok u Belgiji ušao u poslednje sate. Podsetimo, Anderleht je juče ozvaničio potpis velikog imena na golu, Kaspera Šmajhela. Opširnije čitajte OVDE.

Vredi dodati i da će Anderleht verovatno imati i jedan izlazni transfer do kraja dana, jer je napadač Benito Raman (29) blizu selidbe u Sint Trujden.


tagovi

Torgan AzarAnderlehtBorusija DortmundOsama Idrisi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara