Mihailo Mudrik (©Reuters)
Mihailo Mudrik (©Reuters)

U Čelsiju ne znaju gde udaraju: Čekaju Mudrikov odgovor, dok jure Olma i Tirama

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.01.23. | 02:34

Sve duža lista želja na Stamford Bridžu

Čelsijeva šopingmanija u januaru mogla bi lako da se pretvori jurnjavu na sve strane kako bi se popunile sve rupe i ugasio požar koji duže vreme gori.

Da odgovorni na Stamford Bridžu uopšte nemaju ideju šta treba da rade verovatno najbolje govori kupovina Benoe Badijašila koja, ma koliko bila potencijalno dobra, ni približno ne rešava najveći Čelsijev problem realizacije.

Izabrane vesti

Dovođenje još jednog štopera i to za skoro 40.000.000 evra pojačaće i ovako duboku rotaciju, ali ono pravo kada je u pitanju trošenje američkih dolara tek se očekuje. U Čelsiju ovih dana bukvalno ne znaju gde udaraju. Dok se klub rve sa Benfikom oko visine obeštećenja za Enca Fernandeza, došlo je do proboja u pregovorima sa Ngoloom Kanteom koji je navodno spreman da smanji zahteve za platu kako bi ostao, dok su se ljudi od poverenja Toda Bolija razleteli na više strana kako bi doveli još koje atraktivno ime.

Nedelja, 17.30: (1,42) Mančester Siti (4,30) Čelsi (7,00)

Otkako je počelo da se spekuliše o Arsenalovom interesovanju za novo ukrajinsko čudo Mihaila Mudrika, Čelsi je takođe bacio oko i želi da se pojača nadolazećom zvezdom. Šahtjor je od Arsenala već odbio dve ponude, na 60.000.000 i 70.000.000 evra, dok Čelsi još nije napravio nijedan konkretan potez. Tačnije, nije ponudio ništa, jer se preko Mudrikovih agenata raspituje da li on uopšte želi na Stamford Bridž ili ne. Ako bi pristao, Plavci su spremni da ponude više od Tobdžija i završe posao. Dok odgovor još nije stigao, Ukrajinac je svima već stavio do znanja gde vidi sebe, pošto je na društvenim mrežama okačio fotografiju kako gleda Arsenal na Boksing dej. Mada se isto tako sada pominje da je on sada u rascepu i da mu selidba u Čelsi takođe izgleda zanimljivo.

Šahtjor je već imao inicijalne razgovore sa Čelsijem oko Mudrika, pošto su sportski direktor Darijo Srna i generalni direktor Serhi Palkin bili Bolijevi gosti u VIP loži na meču protiv Mančester Sitija.

Dok se čeka Mudrikov odgovor, Čelsi istovremeno opipava puls Lajpciga i Borusije Menhengladbah za Danija Olma, odnosno Markusa Tirama. Klub sada već tradicionalno ima dobre poslovne odnose sa Lajpcigom od kojeg će na leto dovesti Kristofera Nkunkua za 60.000.000 evra, ali Francuz bi mogao da bude samo deo paketa u kojem će se naći i španski reprezentativac.

Lajpcig je dosad uspešno odbijao sve nalete bogatih evropskih klubova za Olma, mada je odavno poznato da u ugovoru ima izlaznu klauzulu od 75.000.000 evra. Pa, ko voli – nek izvoli. Za njega su se interesovali Barselona i Mančester junajted, ali na kraju ništa od toga nije bilo.

Što se Tirama tiče, njemu ugovor sa Menšom ističe na leto, tako da je on već sada slobodan da pregovara sa klubovima za prelazak u julu bez obeštećenja. Čelsi bi to da iskoristi i pojača ofanzivnu liniju u kojoj mnogo škripi poslednjih meseci. Pogotovo sada, pošto su zbog povreda van terena Mejson Maunt, Kristijan Pulišić i odnedavno Rahim Sterling.

Čelsi je ove zime uz Badijašila doveo napadača Moldea Davida Fofanu i mladog Andreja Santosa iz Vaska.


tagovi

Mihajlo MudrikMarkus TiramDani OlmoZimski prelazni rok 2023Čelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara