Žan Filip Kraso (©Starsport)
Žan Filip Kraso (©Starsport)

U četiri kola 105 šuteva ka Zvezdinom golu, Kraso protiv Lajpciga pogodio 33 odsto dodavanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 10:13

Kažu da je statistika kao bikini, ali nije baš da se ništa ne otkriva...

Konačan sud davaće se tek po okončanju grupne faze, jer svakome kome navijačka ostrašćenost nije pomutila razum znao je odmah posle žreba da Crvena zvezda u konkurenciji Mančester Sitija i Lajpciga neće moći do osmine finala Lige šampiona, a za onaj realniji cilj – prezimljavanje u Ligi Evrope – tek će se boriti protiv Jang Bojsa u Bernu.

Međutim, ove jeseni se nije lako ni odrediti prema svemu onome što je ekipa Baraha Bahara pokazala samo u prva četiri kola, jer bilo je tu i perioda za ponos, ali i trenutaka za čupanje kose, a još nema onih trenutaka za pamćenje, kakva je bila pobeda nad Liverpulom pre pet godina, koji bi nas naterali da sve zaboravimo.

Izabrane vesti

Ima bar uzdaha, to je dobro, jer koliko je tačno da su crveno-beli protiv Sitija i u oba meča sa Lajpcigom mogli da prime i mnogo više golova, toliko je tačno da je imala i šansi da sinoć recimo uzme bod, a možda čak i u Nemačkoj da zakomplikuje situaciju pri zaostatku 1:2.

No, ako ćemo realno, ovo što smo videli u tri sudara sa predstavnicima Premijer i Bundeslige jasno oslikava razliku u kvalitetu. Lajpcig je u ova dva meča sa Zvezdom uputio čak 51 udarac ka Zvezdinom golu. Siti samo u onih 90 mančesterskih minuta čak 37! Ali to je ipak vladajući evropski šampion.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Sad, istina je da je i Zvezda pretila više nego u nekim ranijim sezonama – kada se uglavnom oslanjala na mnogo jeftinije, domaće igrače – pa je posle četiri gola odnos šuteva ka njenom i ka protivničkom golu tačno 105:52. Sitiju je Zvezda šutnula samo tri puta, Lajpcigu u dva meča 30 (u prvom poluvremenu sinoćnjeg duela bilo je 2/17, kasnije 13/7), dok je brojčanu prednost imala samo protiv Jang Bojsa, mršavu doduše – 18:17.

Govori to malo o kvalitetu, govori dosta i o Baharovoj filozofiji da ide glavom kroz zid, pa kud puklo.

A kad već pričamo o tome šta statistika može da otkrije onda je red da se osvrnemo i na učinak Žan Filipa Krasoa sinoć protiv Lajpciga. Jedan faul, jedan žuti karton i samo pet od 15 preciznih dodavanja za skroman procenat od 33 odsto. Poređenja radi, u Lajpcigu je najmanji imao Benjamin Šeško – 71 odsto. U Zvezdi od startera, kada izuzmemo Krasoa, Vladimir Lučić sa 73. Piter Olajinka je kasnije pokvario brojke sa 42 odsto, ali on je odigrao samo 25 minuta.

Sve to za sada nije ni toliko važno. Za konačan sud, ponovićemo još jednom, moraćemo da sačekamo kraj grupne faze. Ono što Zvezda uradi u Bernu biće presudno.


tagovi

Žan Filip KrasoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara