Uroš Nikolić (© Star sport)
Uroš Nikolić (© Star sport)

U formaciji sa dvojicom napadača Vojvodina seje strah

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 11:35

Novosađani trijumfom nad Novim Pazaorm oborili rekord po broju vezanih utakmia bez poraza

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Trijumfom nad Novim Pazarom (2:0), Vojvodina se značajnije odlepila na tabeli u odnosu na Pazarce (sad ima četiri boda prednosti) i pred početak plej-ofa overila peto mesto, verovatno poslednje vredno Evrope (uz pretpostavku da će Kup osvojiti Čukarički, Crvena zvezda, Vojvodina ili TSC). Osim toga, Voša je obezbedila ulogu domaćina u narednom sudaru sa Pazarcima (petoplasirani dočekuje šestoplasiranog), koji ćemo gledati već u prvoj rundi plej-ofa.

Izabrane vesti

Još važnije je da se ova generacija upisala u klupske almanahe, načinivši najduži niz bez poraza u istoriji kluba: ovaj susret bio je 17. zaredom na kome su Lale ostale neporažene, čime je srušen dosadašnji rekord iz sezone 2007/08, kad su Novosađani pod vođstvom Milovana Rajevca i Ivice Brzića vezali 16 mečeva bez poraza. Ove sezone to je zasluga dvojice trenera, prethodnog Milana Rastavca i aktuelnog Radoslava Bataka. Poslednji put ova ekipa je položila oružje pred Crvenom zvezdom (0:2) na “Karađorđu” krajem oktobra, a od tada su vezali 15 mečeva u prvenstvu i dva u kupu na kojima nisu poklekli.

Novosađani su dolaskom Radoslava Bataka podigli samopouzdanje, pobedili u derbijima nad Čukaričkim (3:2) i Partizanom (2:1), a trijumf nad ekipom Davora Berbera još jednom potvrdili kvalitet i jak karakter ekipe, spremnost da se nose s pritiskom kad je najvažnije. Bila je Stara dama bolja, u prvom delu pomalo ju je mučila realizacija, ali je to nadomestila u sedam minuta nastavka, kada su povela lepim pogotkom Nikole Čumića, a pobedu potvrdila preko Uroša Nikolića, najboljeg pojedinca na susretu, koji je u fantastičnoj formi (zabeležio četiri pogotka na poslednjih pet mečeva).

Tom blickrigu kumovale su – ispostavilo se – vrlo pametne, ali ujedno i hrabre izmene šefa Radoslava Bataka. U svlačionici je na pauzi ostavio vezistu Radomira Milosavljevića, na teren poslao napadača Nemanju Nikolić, te je Voša u nastavku igrala veoma ofanzivno, sa dvojicom napadača, budući da je od starta počeo perspektivni Jovan Milošević.

Nema sumnje da je ova promena na poluvremenu bila neočekivana za mnoge, jer Radoslav Batak u velikom delu fudbalske javnosti važi za defanzivnog trenera. Mladi strateg je to demantovao i odlučio da svim snagama napadne rivala, nimalo ne razmišljajući o eventualnom remiju, kojim bi takođe Voša zadržala peto mesto, ali uz samo bod više od Pazaraca. Vojvodina je tokom sezone gotovo uvek igrala sa samo jednim centarforom, ali je ovog puta bilo dovoljno tek nekoliko minuta da pokaže ubojitost u formaciji sa dva špica.

Ulazak Nemanje Nikolića omogućio je mladom Miloševiću da više razigrava ekipu, a upravo je i prvom pogotku prethodila akcija koju je on pokrenuo: budući član Štutgarta je povukao loptu negde na polovini, otvorio prostor i odložio je do Čumića, koji je potom majstorskim udarcem načeo rivala.

Posle vođstva, Vojvodina je delovala kao razjarena zver, željna da u potpunosti rastrgne protivnika: sevnula je nova kontra, sjajno ju je realizovao Uroš Nikolić i udvostručio prednost, ali ni to nije zadovoljilo apetite domaćina.

Slavlje Čumića (© Star sport)Slavlje Čumića (© Star sport)

Da je bilo više pristalica na stadionu, a posebno onih najvatrenijih (bojkotovali meč zbog nepopularnog termina – utorak, 16 časova), sigurno bi se “Karađorđem” skandiralo čuveno “Pazi, Voša gazi!” Napadali su Novosađani sa petoricom, nekad i šestoricom – u momentima kada je bek Lazarević delovao kao krilo – i opsedali gol izgubljenih defanzivaca Novog Pazara, koji su uz mnogo sreće uspeli da ostanu na “samo” dva primljena gola. Pešukić je u jednom navratu zaustavio loptu na gol-liniji i sprečio pravi debakl svoje ekipe.

Vojvodina je izgledala moćno, pokazala spremnost da u plej-ofu pokaže zube i napadne plasman iznad petog mesta. Možda i željenu treću poziciju koja vodi u grupnu fazu u Evropi. I koliko god da je stručni štab zadovoljan pobedom, svestan je da nema mesta opuštanju, jer ga očekuje težak posao do kraja prvenstvene trke.

Ušli smo u meč uz neke promene u timu, zbog suspenzija i povreda, Topić i Vitas su morali da igraju pod injekcijama. U drugom poluvremenu zaigrali smo ofanzivnije i to je urodilo plodom. Okrećemo se sledećoj utakmici protiv istog rivala, što će biti malo neuobičajeno, nije lako igrati protiv istog protivnika u tako kratkom razmaku. Pripremićemo se što bolje i pokušati da pobedimo Novi Pazar dva puta uzastopno. Nastavljamo da radimo, nikome nije lako, ali znamo cilj: Evropa i da Vojvodina bude što bolje rangirana”, istakao je Batak.

Biće željna ekspedicija sa obala Jošanice i Raške osvete u Novom Sadu za nekoliko dana, kad će pokušati da konačno osvoji prvi bod(ove) u Srpskoj Atini protiv Vojvodine. S druge strane, Lale će morati da ponove sličnu partiju, kako bi ostale u konkurenciji za još viši plasman, ali ovog puta verovatno uz podršku znatno većeg broja navijača na tribinama “Karađorđa”.



tagovi

FK VojvodinaNikola ČumićNemanja NikolićUroš NikolićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara