Menig je iz ove situacije postigao gol protiv Kolubare na poslednjem meču ovih timova (© Star sport)
Menig je iz ove situacije postigao gol protiv Kolubare na poslednjem meču ovih timova (© Star sport)

U gostima redovnoj mušteriji: Partizan obožava da igra sa timovima Dejana Đurđevića

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.09.22. | 08:57

Crno-beli treneru Kolubare naneli najviše poraza u karijeri

Šalio se Gordan Petrić kako Dejan Đurđevićima neku pobedu u tenisu“, posle fudbala omiljenom sportu današnjih takmaca. Samo što u najpopularnijem strateg Kolubare nikako da doaka Partizanu, što klubu iz Humske pojačava status favorita pred duel desetog kola Mozzart Bet Superlige (18.00, TV Arena Premijum 2).

Đurđević ima zavidnu „kilometražu“ i jedan je od trenera sa najviše iskustva u srpskom fudbalu kad je reč o prvenstvenim utakmicama (današnji duel biće mu 200. u karijeri, ako se računa i izlet u Uzbekistan, gde je vodio Navbahor), međutim, tokom karijere još se nije desilo da uzme meru večitima. Pokušavao je 13 puta protiv Crvene zvezde i 14 u dueluima sa crno-belima, a i dalje čeka prvenac.

Izabrane vesti

Štaviše, da Parni valjak ima neku vrstu prednost, makar psihološku, može se zaključiti na osnovu činjenice da mu je Đurđević redovna mušterija. Od tih 14 utakmica Partizan je Đurđevićeve timove savladao čak 13 puta. Jedino je popularni Švaba sa OFK Beogradom odoleo 29. oktobra 2014. kad je u Humskoj bilo 1:1, pošto je na gol Dejana Dražića odgovorio Danko Lazović i bilo je 1:1 u meču upamćenom po tome što su dres Romantičara, između ostalog, nosila trojica kasnijih osvajača Mundijalita na Novom Zelandu (Nemanja Antonov, Milan Gajić i Saša Zdjelar), vezom dirigovao Marko Janković, napad predvodio Komnen Andrić, sada špic Klermona.... Što naginje ka utisku da je Đurđević vešt stvaralac, ali nije – kao, primera radi, Nenad Lalatović – sposoban da zagorča život favoritu.

Jer, sve ostale mečeve protiv Partizana, a vodio ih je u ulozi trenera Čukaričkog, OFK Beograda, Zemuna i Kolubare je izgubio. Niko mu u karijeru nije naneo više neuspeha.

Crno-beli se nadaju da će posle lanjskih 4:0 u Lazarevcu i 1:0 u Humskoj opet primorati na kapitulaciju rivala koji im je na „meniju“ posle 168. večitog derbija.

Očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu. Moramo da budemo oprezni sa igrom iza lopte. Iskusna ekipa je Kolubara, ovo će biti jedna od najtežih utakmica otkad sam došao. Ako budemo na nivou problema neće biti. Moramo da ponovimo sličnu igru kao protiv Crvene zvezde da bismo bili sigurni u pobedu“, istakao je Gordan Petrić, šef stručnog štaba crno-belih.

Floskula kako su psihički najzahtevnije utakmice pre i posle derbija biće na testu i u Lazarevcu. Gostovaće Partizan Kolubari, ali zbog načina na koji je počeo ovaj, posebno usled činjenice da je pre četiri dana za protivnika imao Crvenu zvezdu, niko se ne zaluđuje da ga čeka lak posao. Pogotovo ako se ima u vidu poroznost Partizanove odbrane. I to najviše na gostovanjima. Primila je tri gola u Nišu, matirana je u Novom Pazaru, jeste dobila sa „nulom“ mečeve sa Mladosti GAT i Radničkim 1923, međutim, daleko od toga da je na njima defanzivno sve funkcionisalo besprekorno. Štaviše, samo usled propusta rivala i nedostatka koncentracije Aleksandar Popović nije savladan na tim mečevima.

Za crno-bele je dobro što im je mreža ostala netaknuta na poslednja dva gostovanja, ali je nevolja u saznanju da je kapitulirala na svim evropskim utakmicama, na četiri u dvomečima sa kiparskim AEK-om i malteškim Hamrunom primila sedam golova. Zato će Petrić sa saradnicima naročito morati da obrati pažnju na navalu Kolubare, u kojoj se minulog vikenda raspucao Ante Vukušić, strelac het-trika u slavlju nad Čukaričkim. Pogotovo što se domaćin uzda u činjenicu da je od početka sezone poražen samo od Crvene zvezde i Voždovca, oba puta na strani, dok je na prethodnih 12 susreta u Lazarevcu poklekao tek jednom.

Znam da kod igrača ima tenzije pred ovakve susrete. Od njih tražim da odoigraju disciplinovano, hrabro, ne podlegnu atmosferi, jer će tribine biti popunjene. Pokazali smo protiv Vojvodine, Radničkog iz Niša i Čukaričkog da igramo na gol više, tako ćemo prići i meču sa Partizanom“, istakao je Dejan Đurđević.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, DESETO KOLO

KOLUBARA – PARTIZAN, 18.00, TV Arena Premijum 2

Lazarevac

Stadion Kolubare

Sudija: Aleksandar Živković

Projektovani sastavi

KOLUBARA: Stanivuković – Marjanović, Bakić, Kočović – Janković, Nikolić, Milojević, Petronijević – Đokić, Filipović – Vukušić. Trener: Dejan Đurđević.

PARTIZAN: Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

Subota

Radnički Niš - Mladost NS 1:1 (1:1)

/Štulić 34 - Radulović 38/

Spartak - Napredak 1:2 (0:1)

/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 64/

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)




tagovi

FK PartizanKolubara LazarevacDejan ĐurđevićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara