Fabijan Ruiz (©Reuters)
Fabijan Ruiz (©Reuters)

U gradu podno Vezuva crni umesto belog dima: Napoli u slepoj ulici, ništa od dogovora sa Fabijanom Ruizom

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 00:56

Španac za sada odbija da obnovi ugovor

Planovi su jedno, a realnost i mogućnost nešto sasvim drugo. Uleteli su Napolitanci u slepu ulicu, nalaze se u bezizlaznoj situaciji i čini se da gube bitku. 

Dok je Fabijan Ruiz imao višegodišnji ugovor u gradu podno vezuva nisu se brinuli. Vodili su se dobro poznatom parolom “lako ćemo”. Nisu se previše obazirali ni na ponude koje stižu od zainteresovanih kupaca, ni na želje Fabijana Ruiza. Bili su u stanju da diriguju situacijom, da vode glavnu reč i to se sviđalo zaguljenom pregovaraču De Laurentisu. Mogao je da udari šakom o sto i odbije svaku ponudu. Sve se promenilo, više on nije taj koji postavlja uslove, nego španski vezista. 

Izabrane vesti

A, španski vezista koji sa distance precizno povlači rezove i para protivničke mreže poput kakvog vrsnog hirurga ne više sebe ne vidi u Napulju na stadionu “Dijego Armando Maradona”. Smrknulo se Napolitancima posle razgovora sa njegovim zastupnikom. 

Veselili su čelnici Napolija bez razloga, očekivali su da će belim dimom poslati umirujuću poruku navijačima, i glasno i jasno poručiti: “Španac prefinjene tehnike ostaje deo kluba”. Prevarili su se. Bar za sada. Umesto belog pokuljao je crni dim, nadvio se nad gradom kao kada je Vezuv prethodni put bio spreman da eruptira. I ne sputi na dobro. 

Za vreme trajanja prethodnih pijaca na Fabijana Ruiza namerio se Atletiko Madrid, žarko je želeo Čolo Simeone da centralnim vezistom koji je prošao Betisovu školu fudbala ojača sredinu terena, ali Atletikove ponude i namere nisu zadovoljile Napolitance. Nisu hteli ni da čuju za cifru ispod 50.000.000 evra. Ili su samo želeli da približno izvuku tu cifru, jer već neko vreme ona nije realna.

O njoj sada samo mogu da sanjaju. Namerila se daleko veća ala. Opšte je poznato da kada ona zgrabi plen ne popušta... 

Transfer specijalista Đanluka di Marcio piše da pregovori Napolija i agenta Fabijana Ruiza nisu dobro prošli, naznake o produženju saranje ne postoje, ali postoji nova destinacija. Ona jeste Madrid, no ne njen crveno-beli deo, već samo - beli. Kraljevski klub je zagrizao. Fabijanu Ruizu kroz godinu dana ističe ugovor sa italijanskim klubom i Real Madrid se namerio na Španca. 

Blankosi žele da sve detalje sa Fabijanom Ruizom, to jest njegovim zastupnicima, utanače već na zimu i obezbede se za iduće leto. I tako fraj dobiju kvalitetnu opciju na sredini terena. Oduvek je znao stari lisac Florentino Perez šta radi, na šahovskom polju najbolje se snalazi. A, ovim potezom bi ubio nekoliko muva jednim udarcem. 

Zario bi nož u leđa gradskom rivalu, preveslao bi Atletiko Madrid i dobio mali rat. Obezbedio se na duže staze i kaparisao jefino rešnje. I svima dokazao kako zna da odabere trenutak da “uleti” u igrača. 

Mnogi su se nameračili na Fabijana Ruiza, a on je najbliži destinaciji o koju su i najsmeliji retko i bojažljivo uspevali da izuste - Santjago Bernabeuu.


tagovi

Fabijan Ruiz PenjaReal MadridNapoliLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara